Nové možnosti Autodesk cloud renderingu

Cloudová služba Autodesk 360 Rendering byla v těchto dnech rozšířena o nové funkce a možnosti. Uživatelé BIM a CAD aplikací tak mohou vytvářet kvalitnější a přesnější fotorealistické vizualizace a interaktivní panoramata svých projektů a návrhů.


Podstatnou změnou je možnost dokupování tzv. "cloud kreditů", tedy hrazení doplňkových služeb pro rozsáhlé renderingy ve vysoké kvalitě. Rendering ve standardní (pro většinu situací dostatečné) kvalitě zůstává dostupný zdarma. Více o způsobu výpočtu ceny cloud služeb vyjádřené v kreditech a jak lze dodatečné kredity pořídit najdete v článku Autodesk 260 cloud credit.

Do možností nastavení velikosti rendrovaných obrázků přibyla možnost "Maximální" (4000x4000 pixelů, tedy 16 Mpx) - původní maximum bylo 4 Mpx. Volby kvality rendrování byly zjednodušeny na dvě (souvisejí s výpočtem kreditů) - Standardní a Finální. Při volbě výstupního formátu PNG nebo TIFF lze rendrovat s alfa kanálem (průhledným pozadím scény). Výsledný model tak lze snadno osadit do předpřipraveného pozadí, například fotografie.

Hodnotu scény v kreditech při aktuálním nastavení parametrů renderingu a váš aktuální stav kreditů zobrazuje webový ovládací panel průběžně - můžete se tak rozhodnout, jak a zda vaše kredity čerpat (viz ukázka).

Vyzkoušejte si sami na rendering.360.autodesk.com

Komentáře