Revit LT 2017 neoficiálně v češtině

Autodesk Revit LT 2017, který byl vydán 21.4.2016, je možné po instalaci spustit v různých jazykových mutacích. Podporované jazyky pro Revit LT jsou angličtina, francouzština, němčina, italština, japonština, korejština, polština a španělština. Další jazyky, které jsou podporované pouze pro "velký" Revit, jsou: zjednodušená čínština, tradiční čínština, brazilská portugalština, ruština a čeština. I když tyto jazyky, mezi které patří i čeština, nejsou oficiálně Autodeskem podporované, lze v nich Revit LT 2017 spustit.

Jak tedy spustit Revit LT 2017 v češtině?
  1. Na ploše nebo v nabídce Start klikněte pravým tlačítkem na ikonu spuštění aplikace Revit LT 2017 a klikněte na volbu Vlastnosti
  2. Na kartě Zástupce upravte příkaz v poli Cíl -> změňte třípísmenný kód jazyka na CSY
  3. Klikněte tlačítko OK

Následné spuštění Revitu LT 2017 pomocí upraveného zástupce již bude v češtině.


U Revitu LT není do češtiny lokalizován žádný výukový obsah ani nápověda. Veškeré odkazy z aplikace na tyto zdroje nejsou funkční. Jako alternativu lze samozřejmě využít českou nápovědu pro velký Revit: help.autodesk.com/view/RVT/2017/CSY/.

Na rozdíl od předchozích verzí Revitu LT, nabízí verze 2017 při instalaci knihoven obsahu i český balíček:


Pokud jej nezvolíte přímo při instalaci Revitu LT 2017, můžete jej nechat doinstalovat i později: Ovládací panely -> Programy a funkce -> zde vyhledejte Autodesk Revit LT Content Libraries 2017 a klikněte Odinstalovat nebo změnit:


Bude spuštěn průvodce instalací, kde zvolíte Add or Remove Features:


A poté zvolíte obsah, který chcete doinstalovat.

Pro lokalizaci starších verzí Revitu LT kontaktujte CAD Studio.

Komentáře