REVIT + DYNAMO: jak upravit formát data v popisce výkresu

Poslední dobou se na našem HelpDesku často objevují dotazy na aplikaci Revit, které nějakým způsobem narážejí na možnosti tohoto programu, ale to ještě neznamená, že by Revit nebyl schopen tyto požadavky vyřešit přes svoje programovací rozhraní Dynamo. Pojďme se s jedním z těchto požadavků seznámit a ukázat si, proč se Dynamo stává pomalu ale jistě nepostradatelným pomocníkem samotného Revitu.

Dotaz našeho zákazníka byl směřován na formát zápisu data vydání výkresu, který se jako systémový parametr připojuje do popisky výkresu. Respektive, zdali existuje uvnitř Revitu nastavení, které umožní systémový zápis změnit k obrazu svému. Systémově je daný zápis navržený takto: 10 / 20 / 17, tzn. měsíc / den / rok, zatímco zákazník si přál zápis v tomto formátu: 2017-10-20, tedy rok-měsíc-den.

Bohužel, Revit v sobě nemá žádné nastavení, které by umožňovalo modifikovat systémový parametr datum vydání výkresu, proto je nutné zvolit jinou cestu. (Alternativní možností je změnit formát zobrazení datumu v systémových nastaveních Windows, ale tato změna by samozřejmě ovlivnila všechny aplikace.)

Pojďme si ukázat, jak jednoduše si pomocí krátkého skriptu v Dynamu upravit daný zápis tak, abyste tuto drobnost už nemuseli nikdy řešit.

Skript si můžete prohlédnout zde:


Video tutoriál zde:




Komentáře