Novinky Revit 2020.2

Pro uživatele Revitu vyšla další aktualizace, tedy Revit 2020.2 a symetrie dvojek není to jediné, co nová verze přinesla. V nové verzi se Autodesk zaměřil na zvýšení produktivity práce v Dynamu, zrychlení prohlížení a úpravy výkazů a také na možnost průletového zobrazení 3D modelu.
Co se týká novinek v Dynamu, tak mnoho funkcí bylo představeno v srpnovém vydání Dynama 2.3, které je zahrnuto v instalaci 2020.2. Aktualizace by měla nabídnout výkonnější uzly pro vyhledávání dat a interoperabilitu mezi Revitem a Dynamem. Zlepšení kontroly nad konektory, notifikace v případě duplicit nebo při postrádání nějakého z instalačních balíčků. Autodesk také vyslyšel požadavky uživatelů, kteří si přáli zjednodušení manipulace s velkými uzly, tzn možnost roztažení uzlů do potřebné velikosti.



Pro automatizaci přináší Autodesk do Dynama uzly pro ocelové přípoje, které umožní zobrazení výsledků analýz zatížení. Takže pokud potřebujete vyhodnotit model, který má vetší množství ocelových spojů, Dynamo Vám umožní přenést data z Robot Structure Analysis přímo do Revitu.


Dalšími uzly, které Autodesk poskytuje, jsou uzly pro načítání ocelových přípojů z externích knihoven. Umožňuje Vám použít vyhrazený uzel Dynamo k rychlejšímu modelování konstrukčních návrhů načtením typů ocelových připojení z externích knihoven, včetně možnosti znovu použít ty z předchozích projektů. 



Update přináší i novinky týkající se elektriky. Konkrétně pak možnost úpravy elektrických obvodů a rozvaděčů přímo z výkazu rozvaděčů.


Novinkou mezi prvky analýzy je také možnost manuální úpravy trasy cesty, kdy nyní můžeme pomocí přidání cílových bodů změnit vedení trasy a tím tak dostat výsledky, které potřebujeme.



Velkou změnou je možnost průletového režimu ve 3D pohledu. Pro jednodušší pohyb ve 3D a možnost intuitivnějšího zobrazení toho, co přesně uživatel potřebuje, lze nyní využít tzv. fly mode, který můžeme znát z vizualizačních programů, jako je např. Enscape. Na stejném principu se nyní můžeme volně pohybovat i v Revitu. V perspektivním zobrazení modelu stačí aktivovat ikonku papírové vlaštovky a poté už můžeme pomocí klávesnice a myši brouzdat modelem stavby, jako ve videohře. 



Další novinky najdeme ve výkazech. První z nich je možnost zmrazení záhlaví výkazů, které nám usnadní orientaci v rozsáhlejší tabulce.



Druhou pak podbarvení řádku při editaci, kde pro snazší orientaci ve výkazech se nyní podbarví celý řádek, do kterého klikneme.



Pro zlepšení koordinace přibyla uživatelům možnost zobrazení Vnitřního počátku Revitu, kde nyní jsou tedy k dispozici 3 body. Bod zaměření, Základní bod projektu a Vnitřní počátek.



Úplná cesta při propojení modelu z BIM360 Design do Revitu, což přispěje k možnosti lepšího sledování propojení modelů při sdílené práci.


Komentáře