Revit 2016 a doplňky. Kde je stáhnout?

Řada uživatelů si již zvykla hledat a stahovat doplňky pro Revit a nejen pro Revit na portálu Autodesk Exchange Apps. Zde je možné také stahovat doplňující aplikace, které jsou k dispozici zdarma pouze pro majitele předplatného (subscription). A právě pro tyto uživatele se objevila s verzí 2016 menší změna. Na Autodesk Exchange Apps jsou některé z "předplatitelských" aplikací pouze do verze 2015. Kde tedy najít a stáhnout doplňky pro Revit 2016?

Site Designer - nástroje pro práci s terénem. Zde ještě změna není - i pro Revit 2016 je Site Designer ke stažení na Autodesk Exchange Apps. Ale samozřejmě až po přihlášení na váš Autodesk účet, který je svázán s aktivním předplatným. A k tomuto doplňku ještě jedna důležitá informace. Jde o instalaci pro verze 2015 a 2016. Pokud tedy máte na jednom PC obě verze Revitu, Site Designer se vám nainstaluje do obou.


Revit Extensions for Autodesk Revit 2016 (REX) - instalační balíček rozšíření pro Váš Revit 2016 můžete stáhnout na svém Autodesk účtu. Najdete jej pod Produkty a služby -> Aktualizace produktů:


A pokud je dokonce váš účet tím hlavním účtem pro přístup k předplaceným službám Autodesk, nabídne se vám instalace Revit Extensions přes systémovou komponentu Application Manager.


Revit Extensions for Autodesk Revit 2015 naopak naleznete ke stažení na Autodesk Account pod odkazem Vylepšení produktů:


Revit Extensions 2016 obsahují i další aplikace, které bylo dříve potřeba instalovat samostatně. A jak již bylo napsáno, až do verze 2015 je naleznete na Autodesk Exchange Apps. Pokud je chcete používat i v poslední verzi Revitu 2016, stačí nainstalovat Revit Extensions 2016. Jeho součástí jsou nově tato rozšíření:

- Compare Models
- Composite Design
- Excel Based Model Generation
- Frame Generator
- Grids Generator
- Timber Framing



Připomínáme, že 9.7.2015 byla také uvedena nová verze CAD Studio Revit Tools pro Revit 2016. Stahovat je můžete zde, nebo na portálu helpdesk.cadstudio.cz.


Komentáře