BIM 360 Docs - cloudová správa dokumentů

Na konci ledna byla zpřístupněna nová cloudová služba Autodesku pro správu projektové dokumentace Autodesk BIM 360 Docs (dříve známý i jako Project Alexandria). Tato služba umožňuje uživatelům nahrávat, spravovat, připomínkovat a sdílet nejrůznější 2D a 3D typy projektových dokumentů, výkresů a modelů. Všichni členové projektu mají okamžitý přístup k aktuálním verzím dokumentů, ať už přistupují z internetového prohlížeče, tabletu nebo telefonu, a to po celou dobu trvání projektu. Pomocí nastavení práv lze kontrolovat přístupy jednotlivých členů týmu k dokumentaci. BIM 360 Docs doplňuje aktuální nabídku služeb BIM360.

Hlavní funkce aplikace BIM 360 Docs:
  • Propojené prostředí 3D a 2D, s možností interakce uživatelů s modely v jeden okamžik - jak ve 2D pohledech, tak i v 3D vizualizacích. V pohledech je možné zobrazovat vlastnosti jednotlivých objektů, vkládat revizní poznámky;
  • Přístupová oprávnění a schvalovací procesy pro správu aktualizací a uvolňování dokumentů, aby projektový tým nepracoval se zastaralými informacemi. Přizvané účastníky lze členit do skupin podle jejich role (např. investor, subdodavatel a jiné) nebo podle firmy. Konkrétním uživatelům, firmám nebo daným rolím lze přiřadit 4 úrovně oprávnění přístupu k jednotlivým složkám projektu;
  • Velmi rychlé prohlížení rozsáhlých projekčních dokumentů, optimalizované pro mobilní zařízení s Apple iOS;
  • Automatická organizace originálních a aktualizovaných stavebních dokumentů do ucelených sad, s využitím vysoce přesného optického rozpoznávání rohových razítek (OCR). Je možné si vytvořit pro danou složku uživatelské atributy a ty namapovat na zadaná místa v rohovém razítku. Při načtení dokumentu pak dojde k automatickému rozpoznání textu a jeho zapsání do příslušného atributu.
  • Neomezený počet uživatelů
  • Neomezený objem uložených dat
  • Zachování historie dokumentů

Autodesk BIM 360 Docs pomáhá šetřit čas a snižovat rizika a chyby při realizaci stavebních projektů. Všichni uživatelé mají okamžitý přístup ke správným verzím dokumentů a to kdykoliv a kdekoliv.

Službu si můžete zdarma vyzkoušet po dobu 60 dní na adrese bim360.com/docs . Po dobu zkušebního režimu máte možnost vytvářet více projektů. Po 60 dnech se účet automaticky (pokud si službu nekoupíte) převede do režimu zdarma, kdy máte k dispozici jen jeden projekt. K dispozici máte (jak pro placený účet, tak i pro účet zdarma) neomezenou velikost úložiště a neomezený počet uživatelů.

Aplikace je prozatím k dispozici jen v angličtině.

Ukázka použití:


Komentáře