Virtuální realita pro BIM projekty

Moderní technologie virtuální reality pomáhají zprostředkovat a „zažít“ myšlenku architektonického záměru nebo porovnat varianty projektu i laikům. BIM projekt můžete tímto způsobem snadno komunikovat zákazníkovi nebo i zatím jen potenciálnímu investorovi – není potřeba vyrábět 3D modely z kartonu nebo mrtvé vizualizace.

CAD Studio nabízí několik nástrojů pro interaktivní prezentace BIM projektů z Autodesk Revitu. Velmi zajímavé možnosti nabízí aplikace Enscape pro Revit - projekt můžete zákazníkovi předat formou interaktivní 3D prezentace, kterou může libovolně procházet na PC nebo na tabletu. Tuto prezentaci lze kombinovat s 3D brýlemi pro virtuální realitu, čímž můžete diváka zcela ponořit do prostředí projektované stavby.


V minulém týdnu proběhla jedna z prezentací těchto technologií, pro společnosti di5. Tito pokročilí uživatelé BIM aplikace Revit si vyzkoušeli možnosti interaktivní prezentace projektů ve virtuální realitě s 3D brýlemi HTC Vive a snímači pohybu.



Chcete-li si vyzkoušet virtuální realitu na vlastní "3D oči", zúčastněte se "Autodesk BIM konference", kterou pořádají firmy CAD Studio a Autodesk dne 25. dubna 2017 v Praze. Tyto technologie a další zajímavosti kolem BIM zde budeme prezentovat naživo. Viz program a online registrace.

Komentáře