Největší asijský kulturní komplex vzniká pomocí BIM aplikací Autodesk

Wei-Wu-Ying Center for the Arts na jižním Tchaj-wanu je největší asijské kulturní středisko a největší tchajwanská kultrurní investice za posledních 20 let - celkový objem tohoto projektu dosahuje cca 66 miliard Kč. Společnost Chien Kuo Construction realizuje tento obrovský stavební projekt s použitím Revitu a dalších BIM aplikací firmy Autodesk. Stavba má být dokončena v roce 2014.


Tvar projektu je inspirován banánovníky a má podobu připomínající zvukové vlny. Pro návrh takovéto stavby nestačily standardní CAD technologie a výkresy. Firma Chien Kuo využila 3D BIM technologií pro projektování a 4D pro procesy výstavby. To umožnilo včas odhalit kolize v projektu a snadno komunikovat plán výstavby. Použití moderních technologií nabídlo nové možnosti spolupráce a přineslo této firmě významné úspory času - čas výstavby se zkrátil cca na 1/3.

Chien Kuo Construction využívá následující BIM nástroje Autodesku: Autodesk Revit Architecture, Autodesk Revit MEP, Autodesk Navisworks, Autodesk 3ds Max Design, Autodesk Design Review a cloud služby Autodesk 360.

Viz tisková zpráva

Komentáře