Blíží se uzávěrka - všichni k plotru!

Ve všech projekčních kancelářích je to asi stejné - s blížícím se termínem uzávěrky roste nervozita a plotr i tiskárny jsou najednou o hodně pomalejší než by bylo potřeba, jako na potvoru v nich zrovna dochází inkoust, v nastavení tisku vznikají "nevysvětlitelné" chyby a počty vytištěných kopií bůhvíproč neodpovídají počtu přichystaných "mašlí".

Prostě finální tisk je neodmyslitelnou a časově nejnapjatější součástí každé zakázky či soutěže. Proto je důležité mít pro tisky zavedenu spolehlivou a jednoduchou metodu. Ať už tisknete z Revitu, AutoCADu nebo jiné CAD aplikace, je vhodnou cestou dávkového tisku výkresů využití publikačního formátu DWF. Celou zakázku v požadovaném počtu kopií tak můžete vytisknout na pověstné jedno kliknutí.

Soubory DWF - které většinou stejně vytváříte jako součást elektronické verze výkresové dokumentace - lze snadno dávkově tisknout pomocí bezplatného prohlížeče Autodesk Design Review (aktuální verze je ke stažení na stránce Download).


Postup dávkového tisku s nastavením počtu kopií, formátů, měřítek a dalších parametrů popisuje tip Dávkový tisk výkresů pomocí DWF na portálu CADforum.cz.

Komentáře