Interaktivní BIM data na staveništi

Díky nové mobilní aplikaci Autodesk BIM 360 Glue Mobile teď můžete pracovat s rozsáhlými projektovými 3D BIM daty na svém iPadu kdekoliv terénu, třeba přímo na staveništi, uvnitř rozestavěné budovy.

Prohlížeč BIM 360 Mobile je doplňkem cloud služby BIM 360 Glue. Umožňuje přistupovat online i offline na 3D data uložená v některém z 50 podporovaných CAD formátů, modely interaktivně procházet a zobrazovat uložená metadata u jednotlivých stavebních prvků projektu. Můžete rovněž využít polohových senzorů a použít iPad jako "průhledové okno" z okolní reality do odpovídajícího místa v 3D projektu.


Aktualizace projektových dat probíhá na jedno kliknutí, takže v terénu máte okamžitý přístup na nejnovější verzi zpracovávaného BIM projektu. V 3D modelu se můžete pohybovat pomocí standardních gest nebo využít snímače polohy pro skutečné procházení modelem. Ovládání a možnosti Glue Mobile jsou jakousi mobilní verzí aplikace Autodesk Navisworks.

Ukázka v reálném nasazení:



Bezplatnou aplikaci Autodesk BIM 360 Glue Mobile si můžete stáhnout z Apple iTunes (viz též aktualizovaný přehled mobilních aplikací Autodesk). I pokud nemáte účet na BIM 360 Glue, můžete si vyzkoušet s vaším standardním Autodesk loginem čtyři ukázkové modely.

Více na Nové mobilní BIM aplikace Autodesk

Komentáře