Nová verze Revit Tools 2016

Byla uvolněna nová verze CAD Studio Revit Tools 2016. Novou verzi 2.1 je nyní možné stahovat z webových stránek CAD Studia.


Kromě drobných oprav a vylepšení stávajících funkcí prošel tento doplněk faceliftem, při kterém byly vyměněny ikony tlačítek na pásu karet.  Dále přibyla zcela nová funkce pro výpočet počtu výkresových formátů. Ta funguje tak, že se pro všechny výkresy v daném projektu automaticky vypočte počet formátů A4 a hodnota se zapíše do uživatelem zvoleného parametru. Počet formátů je neustále sledován a aktualizován při jakékoliv změně rozměrů výkresů. Vypočtenou hodnotu je samozřejmě možné zobrazovat v rozpiskách a vykazovat v seznamech výkresů - například pro možnost okamžité kontroly nákladů na tisk dokumentace.

Z původních funkcí byla vylepšena především Legenda typů, která slouží jako nástroj pro rychlé vytváření tabulek výrobků s náhledy. V nastavovacím dialogu legendy typů přibylo vyhledávací pole pro vyhledávání v parametrech z  nově je také možné parametry do výkazů vybírat přímo dvojklikem myši, podobně jako například při vytváření výkazů v Revitu.


Nová verze obsahuje i další menší vylepšení a opravy chyb.

Revit Tools je rozšiřující doplněk pro Autodesk Revit obsahující různé nástroje pro zefektivnění práce a přizpůsobení výstupů českým normám. Zákazníci CAD Studia jej dostávají k Revitu zdarma. Bližší informace naleznete na produktové stránce.

Komentáře