BIM DAY s aktivní účastí CAD Studia


10. listopadu se pod záštitou Odborné rady pro BIM (CZ BIM) konal v Národní technické knihovně v Praze další ročník konference "BIM DAY 2016", opět s aktivní účastí CAD Studia. Tato pravidelná výroční konference se letos nesla ve znamení iniciativy "Společnost 4.0 | Průmysl 4.0 | Stavebnictví 4.0". Tematické zaměření konference dobře charakterizují jednotlivá témata přednášek a diskuzních bloků: BIM jako základní kámen inovací ve Stavebnictví 4.0, BIM pro budovy, BIM pro dopravní stavby, BIM pro infrastrukturu, Role BIM ve veřejných zakázkách, BIM spolupráce a komunikace, BIM od projekce a výstavby až po správu budovy, BIM v praxi, BIM ve světě.

Zástupci českých společností i hosté ze zahraničí se podělili o zkoušenosti s využitím BIM v praxi. Takto například charakterizuje očekávání, ale i reálné výhody a nevýhody BIM společnosti Hochtief z pohledu investora:



Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI) se rozhodl využívat postupně metodiku BIM a založil pracovní skupinu pro nasazení BIM v dopravních projektech.

Společnost Skanska a budova Corso Court v Karlíně získala na konferenci zvláštní cenu za BIM přístup v soutěži Stavba roku.

Zástupce CAD Studia, Martin Slanec, představil v sekci BIM Technologie cloudovou aplikaci zaměřenou na koordinaci BIM dat, Autodesk BIM 360 Glue a BIM portál BIMfo.cz.


Ukázka použití BIM 360 Glue:


Stáhněte si přednášku BIM & spolupráce (PDF)

Komentáře