Advance Steel a Advance Concrete odkoupeny Autodeskem


Autodesk oznámil odkoupení části technologií francouzské společnosti Graitec, konkrétně produktů Advance Steel a Advance Concrete pro BIM projektování ocelových a betonových konstrukcí. Zároveň s odkupovanými produkty přechází do Autodesku i související personál. Vývojovým centrem pro produkty Graitec je rumunská pobočka této firmy. Firma je vývojářem aplikací od roku 1997.

Aplikace Advance Steel a Advance Concrete jsou kompatibilní s produktovou řadou AutoCAD a Revit. Automatizují vytváření výkresů, výztuží, výpisů, výkazů materiálů a NC souborů (dělení oceli, DSTV). Nové nástroje tak doplní portfolio projekčních aplikací Autodesku, které dnes najdeme především v sadách Autodesk Building Design Suite. Vedle nosných stavebních konstrukcí řešených například v Revit Structure mohou uživatelé automatizovat výkresy a výrobu pomocných konstrukcí jako jsou schodiště, zábradlí, střechy. Obě aplikace obsahují knihovny konstrukčních prvků a funkce pro rozvržení ve 2D i 3D.

Na trhu AEC (Architecture, Engineering, Construction) prozatím Autodesk nabízel řešení pro velké "A", menší "E" a jen malinkaté "C". To plánuje změnit.

Komentáře