Nové možnosti CAD/BIM prohlížeče A360


Univerzální webový prohlížeč pro CAD a BIM formáty dostupný mj. i ve službě Autodesk A360 Team nabízí ve své nejnovější aktualizaci několik zajímavých novinek. Ty se uplatní i ve stavebních projektech (ale nejen v nich).

Tou nejviditelnější novinkou je česká lokalizace. Veškeré funkce prohlížeče "A360 Viewer" nyní umí komunikovat také česky. To usnadní používání tohoto prohlížeče pro jeho příležitostné uživatele - např. zákazníky, kterým pošlete odkaz na váš interaktivní model.

Interaktivní využití zlepšuje také nová funkce "Vlastní pohled při chůzi", které využívá princip pohledu "first person" známý z počítačových her. Pomocí myši, kurzorových šipek nebo navigačních kláves WASD se můžete interaktivně pohybovat a rozhlížet po 3D modelu. Funkci je potřeba zapnout v Nastavení (ozubené kolo) pod Nastavení > Nastavení navigace a výběru > Vlastní pohled při chůzi. V panelu nástrojů se objeví ikonka postavy "First person" - po její volbě se můžete začít pohybovat po modelu.

Třetí významnou novinkou je funkce odměřování - "Měřit" (pravítko v panelu nástrojů). Tu můžete využít ve 2D pohledech a výkresech pro přesné odměřování skutečné velikosti a vzdáleností prvků ve zvolených jednotkách. Funkce si poradí i s měřítky pohledů.


Připomínáme, že A360 Viewer si poradí s formáty DWG, DWF, DXF, RVT (Revit), NWD (Navisworks), IFC, OBJ, SKP (SketchUp), STL, 3DS, DAE a asi 50 dalšími.

Viz též Nová verze Autodesk A360 Team i v češtině a viz A360 Team

Komentáře