Knihovní prvky STIEBEL ELTRON

Firma CAD Studio a.s. navázala úzkou spolupráci se společností STIEBEL ELTRON spol. s.r.o., která je jedním z předních výrobců v oblasti obnovitelných energií, ohřevu vody a vytápění. Součástí skupiny STIEBEL ELTRON jsou společnosti AEG Haustechnik a Tatramat. Úspěšná historie podniku STIEBEL ELTRON se začala psát už v roce 1924 v malé dílně v Berlíně. Dodnes se podnik drží hodnot zakladatele firmy Dr. Theodora Stiebela, a to vyrábět inovační produkty na nejvyšší úrovni kvality.

 
Nezanedbatelnou část profesionální práce věnují lidé ze STIEBEL ELTRON i podpoře projektování. Vývoj a používání BIM technologií v projekční praxi přispělo k rozhodnutí vedení společnosti investovat do této oblasti.

Kromě schémat v DWG a PDF, stavební připravenosti a návodů nově nabídnou projekčním kancelářím i BIM knihovny svých produktů pro aplikaci Revit.

Jako první si můžete v Katalogu BIM bloků na CADforum.cz stáhnout Tlakový zásobníkový ohřívač pro zásobování více odběrných míst. Konkrétně se jedná o typ EWH Universal EL.
 

Zásobníkový ohřívač je vyráběn v objemech 30l, 50l, 80l, 100l, 120l a 150l se sériovou možností zavěšení svisle nebo vodorovně na svislou stěnu. Pomocí speciální konzoly dodané v rámci montáže (např. HILTI MQK72_600) je možno instalovat vodorovně na strop.

 
 
Všechny varianty objemů jsou zahrnuty a parametricky řízeny v rodinách Revitu (RFA). Stejně tak způsob zavěšení, který je parametricky řízen podle objemu zásobníku a jehož zobrazení lze řídit pomocí úrovně detailu. Rodiny samozřejmě obsahují důležité parametry podle specifikace výrobce, které lze ihned vykazovat do tabulek nebo použít pro popis. Prvky zahrnují i objekty spojek důležité pro zapojení do systémů vytvářených funkcemi Revit MEP.



Knihovní prvky je možné použít v Autodesk Revit 2015, 2016 a 2017.

Komentáře