Autodesk Navisworks 2017 Update 1 - vylepšení načítání IFC

Od 20.9. je k dispozici významná aktualizace pro Navisworks 2017. Update 1 přináší zcela nové načítaní souborů IFC. Po formátech různých Autodesk aplikací je dnes IFC nejčastěji používaný formát v Navisworks. Pro vylepšení překladu IFC souborů Autodesk využil zkušenosti vývojářů Revitu, kde je také správné zpracování IFC velice důležité.

Do importů Navisworks přibyla nová možnost Revit_IFC. Verze 2017 Update 1 umožňuje vybrat zda pro načtení IFC bude použit starý způsob nebo nový. V další verzi Navisworks už pravděpodobně zůstane pouze nový způsob pro načítání IFC, který bude dál vylepšen.


Novou volbu máme aktivní a otevíráme IFC:


Full Render nemusí být vhodné zobrazení - IFC import nepodporuje Autodesk materiály, ale pouze barvy - je tedy lepší přepnout na Shaded View pro zobrazení barev.


Na obrázku výše si můžete všimnout, že nově jsou podporované IFC prvky a jsou ve výchozím stavu ihned viditelné. Jde o třídy IfcSpace, IfcZone a IfcOpeningElements. Pro jejich efektivní ovládání a možnost rychlého skrytí lze využít vyhledávací sety (Search sets).

IfcOpeningElements:




IfcSpace:


Mimoto Update 1 zlepšuje výkon aplikace a opravuje chyby. Například při použití příkazu "Set Scale from Measurement" docházelo k ukončení Navisworks s dialogem CER. Přidána je také podpora formátů Solidworks 2015/2016. Veškeré podrobnosti naleznete zde.

Update 1 lze stáhnout přes Počítačovou aplikaci Autodesk (Autodesk Desktop App) nebo:



Komentáře