Aktualizace Revit 2018.1

Ani o prázdninách Autodesk nespí a relativně krátce po uvedení Revitu 2018 dnes vydal aktualizaci Revit 2018.1. Aktualizace je k dispozici všem uživatelům s předplatným (subscription či maintenance) a je ke stažení buď pomocí Počítačové aplikace Autodesk (Desktop App) nebo přímo z účtu Autodesk Accounts.

Řada novinek verze 2018.1 je inspirována podněty od uživatelů, které je možné zadávat na stránkách Revit Ideas. Pojďme se podívat, co je tedy v této verzi nového.

Vylepšení Přehrávače skriptů Dynama

Přehrávač skriptů Dynama je již součástí instalace Revitu a vylepšení se týká možnosti zadávat uživatelské vstupy (například výběr prvků) ještě před spuštěním skriptu nebo během něho. To umožňuje uživatelům využívat skripty Dynama aniž by věděli, jak Dynamo používat. To je myslím docela významné vylepšení, které umožní využívání složitějších skriptů i běžným uživatelům. Zároveň se v rámci aktualizace nainstalují další skripty.


Organizace tabulek

V prohlížeči projektu bylo možné organizovat (třídit a seskupovat) pohledy modelu, ale z nějakého důvodu to neplatilo pro tabulky. Konečně je tedy od této verze možné seskupovat a seřazovat tabulky stejným způsobem jako pohledy:


Revit Structure


Volná výztuž



V oblasti vyztužování je možné vytvářet výztuž libovolného tvaru, jak ve 2D tak i ve 3D. Výztuž lze vytvářet jako samostatné pruty i jako sadu prutů. 


Podívejte se na videoukázku použití této funkce:


Rozšíření Autodesk Structural Precast Extension for Revit 2018

Na Autodesk APP STORE bude v nejbližších dnech k dispozici rozšíření Revitu pro prefabrikované betonové konstrukce. Jakmile bude rozšíření k dispozici, podrobně ho prozkoumáme a napíšeme další článek. Zatím jsou k dispozici jen obrázky:


Revit MEP

V oblasti TZB jsou k dispozici tato vylepšení:

Vylepšení spádování potrubí

Spád potrubí je možné zadávat během trasování potrubí. Je tak možné zadat jiný spád hlavní větvi a odbočce.


Další vylepšení

- Součástí aktualizace jsou i dodatečné knihovní prvky - celkem 25 nových souborů. 
- Pro snadnou změnu a tvorbu vzhledu materiálů je k dispozici nové API
- API bylo vylepšeno i co se týká TZB. Pomocí API je nyní možné získat délku osy kolen, ohybů, T-kusů nebo křížení. 
- Revit 2018.1 obsahuje další knihovní prvky pro vkládání přípojů. Instaluje se obsah pro Spojené státy, Kanadu, Velkou Británii, Indii, Jižní Afriku a Evropu. České zatím bohužel chybí.


Komentáře