Nová generace platformy Autodesk BIM 360 propojuje celý proces výstavby

Nový partnerský program Connect and Construct Exchange zamezí chaosu ve stavebních aplikacích

Na právě probíhajícím 25. ročníku výroční konference Autodesk University představuje Autodesk novou generaci platformy BIM 360, propojené cloudové služby spojující celý životní cyklus stavebních projektů. Společnost Autodesk také spustila program "Connect and Construct Exchange", nový partnerský program pro integraci softwarových aplikací a dat do konstrukčního workflow BIM 360. Program Connect and Construct Exchange zahrnuje při spuštění více než 50 integrátorů.


Nová generace BIM 360, postavená na platformě Autodesk Forge, podporuje informované rozhodování v celém životním cyklu stavebních projektů díky centralizaci všech projektových dat na jediném místě. Autodesk Forge je propojená cloudová platforma pro vývojáře, která umožňuje zákazníkům a partnerům vytvářet přizpůsobená a škálovatelná řešení pro konstrukční, stavební a výrobní problematiku. BIM 360 propojuje zúčastněné strany projektu i pracovní postupy ve všech fázích životního cyklu budovy - od návrhu přes stavbu až po provoz, od staveniště po kancelář. BIM 360 odstraňuje nejistotu, která ohrožuje konstrukční projekty všech velikostí spárováním nástrojů pro správu projektů s databázemi, analýzami a výsledky strojového učení. Výsledkem je užší spolupráce mezi projektovými týmy, větší transparentnost změn a zlepšená kontinuita dat, která se promítá do vyšší ziskovosti.





Vyvinuto pomocí zákazníků společnosti Autodesk ve stavebnictví
Nová platforma BIM 360 je výsledkem spolupráce mezi Autodeskem a 500 stavebními odborníky ze 100 organizací, které se podílely na procesu vývoje softwaru. Řešení Autodesk BIM 360 v současnosti obsahují téměř čtyři miliony modelů a uživatelé BIM 360 zaznamenali přibližně 200 milionů přístupů z terénu.

"Společnost Autodesk dala při vývoji platformy BIM 360 přednost spolupráci se stavebními profesionály, což vyústilo v revoluční službu správy projektů," řekl Andy Leek, ředitel virtuálního designu a konstrukce ve společnosti PARIC sídlící v St Louis, Missouri. "Stavební software je velmi roztříštěný a je nekonečná řada dodavatelů tvrdících, že právě oni mají ten nejlepší nástroj na konkrétní proces. V PARIC se snažíme všechny problémy řešit co nejhladším způsobem a Autodesk BIM 360 by se nakonec mohl stát naší páteří propojující na jednom místě vše, od návrhu po vlastnictví."

Connect and Construct Exchange
BIM 360 propojuje roztříštěné pracovní postupy přípravy staveb, prefabrikace, realizace, instalace a správy nemovitosti. Dnes spuštěná platforma Autodesk Connect a Construct Exchange přidává hodnotu pro každou z těchto fází výstavby s inaugurační skupinou více než 50 integračních partnerů BIM 360, z nichž více než 40 je již nyní k dispozici v nabídce aplikace. Cílem aplikační nabídky je prezentovat, katalogizovat a vytvářet povědomí o všech aplikacích a integracích do platformy BIM 360, aby zákazníci a partneři měli k dispozici širokou škálu řešení pro zlepšení a rozšíření pracovních postupů tak, aby co nejlépe vyhovovaly jejich jedinečným konstrukčním potřebám.

Aplikace jsou dostupné již dnes. Více informací najdete v aplikační nabídce platformy BIM 360 Connect a Construct Exchange nebo v přehledu služeb Autodesk BIM 360.

Komentáře