BIM 360 Desktop Connector pro Windows - veřejné preview

V uplynulých hodinách Autodesk vydal veřejné preview aplikace BIM 360 Desktop Connector for Windows. Jde o rozšíření služby spuštěné ke konci loňského roku a nazvané Autodesk Desktop Connector, která propojuje vaše PC s cloudem.

Nové rozšíření Desktop Connector pro BIM 360 doplňuje propojení na cloudovou službu BIM 360 Docs. A velmi tak usnadňuje přístup k uloženým projekčním datům.

Struktura souborů vašeho cloudového uložiště BIM 360 Docs se zobrazuje ve vašem počítači stejně jako u všech ostatních členů projektu. S Desktop Connectorem můžete nyní otevírat, ukládat, mazat, nahrávat a stahovat soubory z projektu BIM 360 Docs přímo přes vašeho Průzkumníku Windows, nebo z desktopové aplikace.

 
 
Nejvíce mne zajímala možnost otevírat modely uložené v cloudu přímo z Revitu bez nutnosti je nejprve stáhnout pomocí webového prohlížeče. Program jsem si okamžitě nainstaloval a ihned vyzkoušel práci s modely v cloudu přímo z Revitu. Seznamovaní s funkcionalitou jsem nahrával a zde se můžete podívat na krátké video:
 
 
Vy si ostatně vše můžete vyzkoušet také, zde je tento nástroj ke stažení. Ale pozor, musíte mít už nainstalovanou základní službu Autodesk Desktop Connector, ta je ke stažení zde.

Komentáře