Novinka RevitTools: Správce parametrů rodin

Další novou funkcí, kterou najdete v poslední verzi Revit Tools 2018.2, je Správce parametrů rodin. Správce vám usnadní hromadnou editaci parametrů v rodinách (RFA). Pro určité operce je efektivnější než klasický dialog Typy rodin, který umožňuje práci s parametry v rodinách.

Správce parametrů rodin vám ušetří spoustu času, který byste museli věnovat úpravě parametrů výchozími nástroji Revitu. Například nahrazení původního parametru rodiny za vlastní sdílený, který už lze vykazovat, provedete v desítkách vašich RFA během několika vteřin na pár kliknutí. Není nutné editovat každou rodinu zvlášť.

K dispozici máte i další základní funkce: přidávání nových sdílených parametrů a mazání parametrů. Hlavní výhodou je, že všechny tyto nástroje můžete používat k hromadné editaci více rodin najednou.


Pro pohodlnou práci jsou pak ve správci k dispozici dílčí funkce, jako je možnost přidat celou složku se soubory RFA, nastavit soubor sdílených parametrů pro nahrazování, možnost přepínat mezi parametrem typu a instance, nastavit skupinu parametrů, nastavit výchozí hodnotu při přidávání nového parametru, nastavení vlastní složky pro ukládání upravených rodin, seskupování parametrů podle toho, zda se jedná o parametry vestavěné, parametry rodiny nebo sdílené parametry.

Práci s nástrojem můžete shlédnout na tomto videu:


Viz podrobnější informace k bonus nadstavbě CAD Studio Revit Tools (Tools for Revit)

Komentáře