BIM 360 Design - prosincová aktualizace

Po několika aktualizacích BIM 360 Docs se dočkala aktualizace i cloudová služba pro spolupráci nad projekty v Revitu - BIM 360 Design. Prosincová aktualizace obsahuje následující funkce:

Přidání balíčku do sady dokumentů v modulu Document Management
Balíček může být přiřazen k existující sadě dokumentů pro snazší revizi dokumentů. Přiřazení lze provést po vybrání balíčku na časové ose nebo během nastavení sdílení.


Další úroveň práv pro členy týmu
Administrátor projektu může přiřadit členům týmu další úroveň oprávnění  ‘View + edit + share + control’, která umožňuje členům týmu přidávat balíčky do sad dokumentů nebo plánovat automatické publikování.


Definování hlavního modelu 
Administrátor projektu může definovat hlavní model, ze kterého se použijí patra a fáze pro zobrazení ostatních agregovaných modelů. Do teď se jako hlavní model bral vždy ten největší.


Smazání týmů a adresářů týmů
Administrátoři projektu mohou vymazat tým i adresář s ním asociovaný. Tým lze vymazat jen za předpokladu, že nesdílel nebo nezkonzumoval žádný balíček.

Hypermodel Navigation
Při publikování modelu se nyní pohledy kamer zobrazí jako ikony, které se aktivují kliknutím. To umožňuje rychle zobrazovat jednotlivé pohledy a snadněji tak porozumět modelu. 


Vizualizace změn
Změny lze nyní prozkoumávat nejen mezi balíčky, ale i v rámci vlastního publikovaného modelu. Změny lze vizualizovat i vybráním balíčku na časové ose kde se zároveň zobrazí, které balíčky jsou porovnávány. 



Zapamatování zobrazení časové osy 
Pokud je člen projektu součástí více týmů, může se mezi týmy přepínat na časové ose. Poslední použitý pohled je zachován při dalším přihlášení.

Automatické publikování modelů Revitu 
Administrátoři projektu mohou naplánovat pravidelné, automatické publikování modelu pomocí volby Schedule Publish v administraci projektu. 



Komentáře