Proběhl workshop 'Laserové skenování pro BIM'



V pondělí 17.6. v Brně proběhl úspěšný workshop na téma laserového scanování za účastí zástupců firmy Gefos.

Pro velký zájem při registraci došlo nakonec k rozdělení účastníků na dopolední a odpolední blok. Prezentace se v konečném součtu zúčastnilo více než 40 účastníků z téměř 30 firem a institucí. Potvrdili tím fakt, že laserové skenování ve stavebnictví představuje velice aktuální téma.

Zástupci firmy Gefos v první části prezentovali měřicí techniku švýcarské společnosti Leica a služby, které s touto technologií společnost Gefos nabízí. Součástí této prezentace byly i ukázky reálných projektů a využití takto pořízených skenů pro další práci.

V druhé části pak zástupci CAD Studia prezentovali možnosti práce s mračny bodů v prostředí Autodesk produktů – především ReCap Pro a projekční BIM aplikace Autodesk Revit.

Účastníci workshopu měli také možnost vyzkoušení vizualizace modelů Revitu a Infraworksu s nadstavbou Enscape z datasetů CAD Studia. Několik účastníků dokonce využilo nabídku přinést si vlastní data „projít“ se ve svém vlastním 3D objektu, resp. projektu. Ve virtuálním prostředí tak byly k nahlédnutí zajímavé projekty - chystané bytovky na Ponavě, závod automotive na Slovensku a i blíže nespecifikované zařízení v Rusku...





M.Rosecký

Komentáře