BIM 360 Coordinate/Glue - srpnová aktualizace

Poslední aktualizace modulu Model Coordination, který je součástí služby Autodesk BIM 360 Coordinate (dříve "Glue"), přináší zásadní novinku a tou je možnost uložení pohledu (v prostředí BIM 360 je funkce pojmenována jako Views).


Uložením Views vytváříte novou skupinu modelů v aktuálně zobrazené koordinační složce. Views jsou velmi užitečné nejen proto, že se můžete kdykoli znovu vrátit k požadované skupině modelů, ale hlavně vám umožňují se zaměřit na menší objem dat a automaticky filtrují výsledky kontroly kolizí a vady (Issues) vytvořené v modelech.

Views mohou být uloženy jako soukromé (Private), pro použití jen jedním konkrétním členem týmu a nebo jako veřejné (Published) určené ke spolupráci v rámci celého týmu. Views poskytují pohodlný filtr dat pro konkrétního uživatele. Každý člen v týmu může pracovat s různými pohledy, ale pořád nad stejnými daty. Nedochází tedy například k duplicitnímu řešení jedné kolize.

Uživatelé mohou své vlastní pohledy aktualizovat. V rámci aktualizace mohou měnit název a popis Views, nastavení soukromí (Private/Published) a také přidávat nebo odebírat modely uložené v Views. Aktualizaci Views může provádět i projektový administrátor.

Videoukázka práce s Views:


Komentáře