Načíst rodinu Autodesk

Od 4.8. je k dispozici pro Revit 2021.1 a Revit LT 2021.1 technologické preview funkce Načíst rodinu Autodesk (Load Autodesk Family for Revit 2021.1). 


Jde o cloudový nástroj, který umožňuje přístup ke všem rodinám Revitu (RFA), které poskytuje společnost Autodesk. Normálně byste stahovali tyto rodiny jako součást jednotlivých knihoven obsahu, které již ve verzi 2021 nejsou přímo v instalaci Revitu, ale stahují a instalují se samostatně.

Funkci technologického náhledu si může vyzkoušet každý uživatel Revitu a Revitu LT pokud má nainstalovaný update 2021.1, aktivní předplatné Revitu a přístup k internetu. Není potřeba nic instalovat, ale protože se jedná o cloudovou službu, je internet nezbytný. Bez internetu nebude ikona Načíst rodinu Autodesk v Revitu k dispozici. Viz níže výstřižek z Revitu na PC bez připojení a s připojením:



Funkci jsem si také již vyzkoušel a velmi se mi líbí možnost filtrovat podle kategorie a hlavně možnost přepnout se na jakýkoli jiný jazyk a načíst konkrétní rodinu bez stahování celé knihovny příslušného jazykového obsahu. Méně pohodlné už je to, že rodina se vám jen načte do projektu a vy ještě poté musíte spustit příkaz pro její vložení.


Pokud nechcete tuto technologii zobrazovat v Revitu, existuje možnost jí vypnout v Revit.ini. Do konfiguračního souboru přidejte tyto řádky a funkce se nebude zobrazovat:

[Misc]
ShowLoadAutodeskFamily=0

Více o souboru Revit.ini naleznete v Nápovědě Revitu.

Komentáře