Nový Lumion 12 - ještě přesvědčivější vizualizace vašich projektů

Jako architekt, projektant, bytový nebo zahradní architekt potřebujete komunikovat vaše nápady a návrhy vašim klientům. Často laikům, kteří si nedokáží představit výslednou stavbu a kompozici z prostých 2D výkresů, pohledů a perspektiv. Potřebujete prezentovat i náladu místa, emoce spojené s návrhem, hru světla při západu Slunce, odrazy v mrazivém zimní prostředí, vítr pohrávající si s větvemi stromů v zahradě, chodce korzující pasáží, nakupující před výlohami nebo regály obchodů, teplo ohně v krbu obývacího pokoje.

Všechny tyto okamžiky můžete oživit díky vizualizacím z Lumionu. Jejich podkladem je standardní BIM projekt z Revitu obohacený o inteligentní stafážní prvky a efekty z rozsáhlé knihovny Lumionu.

Lumion 12 staví na více než desetiletém vývoji nástroje pro architekty, pro něž tvoří kreativní cestu od představivosti k vizualizaci. Vylepšené pracovní postupy při vytváření scén v Lumionu 12 usnadňuje a zrychluje přístup k rozsáhlé knihovně obsahu, dolaďování efektů a nové možnosti přidávání těch správných kontextových prvků a detailů do vašich rendrovaných výstupů.



Co je nového ve verzi Lumion 12?


Volumetrický efekt reflektorů (verze Pro)

Nový efekt volumetrického bodového světla umožňuje vrhnout viditelný paprsek světla do celé scény a přidat náladu pro nádhernou filmovou atmosféru. Efekt volumetrických reflektorů je nejnovějším přírůstkem do široké škály možností osvětlení dostupných v Lumionu 12, od všesměrových světel po plošná a čarová světla, přičemž všechna světla si můžete přizpůsobit vo do barvy, jasu, stínů a mnoha dalších. Díky širokému spektru aplikací můžete využít efekt objemových reflektorů k osvětlení interiérů, exteriérů a dokonce i bazénů, čímž prostorům dodáte větší hloubku a realističnost. V kombinaci s Real Skies, efektem mlhy a atmosférickým deštěm a sněhem vám nový efekt volumetrických reflektorů pomůže předvést váš návrh v pohlcujícím kontextu. Nastavte náladu pomocí nového nástroje barvy okolního světla. Pomocí Kelvinovy stupnice, která měří barvy od teplých (3000 K) po studené (7000 K), osvětlíte interiéry útulnou a příjemnou náladou a vytvoříte venkovní osvětlení s ostrým a povzbuzujícím pocitem.


Obtisky (verze Pro)

Dodejte svým vizualizacím nádech stylu a osobnosti pomocí 142 nových povrchových obtisků. Jediným kliknutím přeměníte plochy na povrchy s nedokonalostmi, nástěnné kresby, odhalené cihly, mech, kresby křídou, barvy, dopravní značení a mnoho dalšího. V kombinaci s dalšími funkcemi, jako jsou povětrnostní vlivy, mapy nerovností a hrany, máte k dispozici širokou škálu nástrojů pro zobrazení nedokonalostí povrchu a zvýraznění textur. Nové poznávací značky aut z 10 zemí v Lumionu 12 vám pomohou ukotvit váš design na konkrétním místě pomocí malého, ale vysoce přesvědčivého detailu. Se 41 novými jemnými detaily přírody, včetně řady nových palem, nádherně detailních květin, stonků trávy, plevele, orobince a dalších malých rostlin, můžete zachytit vitalitu krajiny ze skutečného života.


Nové objekty 3D knihoven

Lumion 12 nabízí 570 nových položek knihovny stafážních objektů. Ukažte skutečné životní zkušenosti, které lidé zažijí při interakci s vaším návrhem. Ukažte, jak nábytek v místnosti dodává určitou náladu, jak stromy a příroda mohou oživit váš návrh. S rozsáhlou knihovnou obsahu Lumion můžete vytvořit jakýkoli prostor jedinečný, plný osobnosti a barevně intimní. Mezi nové přírůstky patří:

  • 86 kusů stylového nábytku do interiéru i exteriéru včetně sedacích souprav, sedaček, stolků a dalších
  • 31 zahradních předmětů, včetně nové kategorie zahrada
  • 15 nových dopravních položek, které lze lokalizovat pomocí SPZ
  • Solární panely, solární ohřívače a nabíječka pro elektromobily
  • Modernější televizory, počítače a další zařízení
  • Noví statičtí lidé v realistických pózách a nové animované postavy
  • Různé předměty, jako jsou nástěnné obrazy, garážové předměty a postele

Všechny nové objekty jsou v HD kvalitě, speciálně vyvinuté a plně optimalizované pro Lumion. Nové přírůstky zvyšují celkový počet knihovních prostředků v knihovně obsahu Lumion 12 Pro na 6903.


Nové materiály

Materiály dodají budovám pocit života, dodají prostorům charakter a osobitost. V Lumionu 12 můžete najít 65 nových materiálů se širokou škálou možností:

  • Akustická pěna
  • Vlnité ocelové plechy
  • Karton
  • Dlaždicové vzory
  • Solární panely
  • Pískovcové bloky
  • Hmatová dlažba
  • Rákosová střešní krytina
  • Korek
  • Ostatní střešní krytiny a šindele
  • Cihly
  • Kámen a dřevo
  • Beton
  • a mnoho dalších

Mnoho materiálů v Lumionu je té nejvyšší kvality a lze je měnit pomocí povrchových obtisků, povětrnostních vlivů, měkkých hran a dalších. S novými přírůstky se celkový počet použitých materiálů ve Lumionu 12 Pro vyšplhal na 1357.


Jednodušší pracovní postupy

  • FormIt Pro - Lumion LiveSync vytváří spojení v reálném čase mezi prostředím Lumion bohatým na realistické detaily a nejoblíbenějšími 3D modelovacími BIM a CAD programy. Nyní, v Lumionu 12, byla řada zásuvných modulů LiveSync rozšířena o aplikaci Autodesk FormIt Pro, snadno použitelné prostředí 3D skicování, které poskytuje bezproblémové propojení od návrhu konceptu po BIM.
  • OpenStreetMaps - ukažte váš návrh v kontextu skutečného světa. Vykreslete celé panorama města. Výšky jeho terénu. A všechny drobné detaily, které tvoří krajinu kolem něj. Funkce OpenStreetMaps v Lumionu 12 se posouvá o další skok vpřed a umožňuje vám lépe ovládat, otáčet a importovat okolní topografii pro váš projekt.
  • Tvorba scén - s Lumionem 12 je rendering čistší, plynulejší a efektivnější. Je teď jednodušší přetahovat 3D modely, procházet rozsáhlou knihovnou obsahu, vytvářet kolekce objektů a organizovat importované modely a skupiny vašich oblíbených položek.


Více informací najdete na stránce Lumion, ceny na CAD eShopu.

Komentáře

  1. BetMGM Casino Review 2021: Deposit & Withdrawal Options
    New players 군포 출장샵 can 수원 출장마사지 make an initial deposit of at 계룡 출장마사지 least $10 to BetMGM. New players can also fund their account using a new 나주 출장안마 deposit option and 경상북도 출장마사지 claim the bonus.

    OdpovědětVymazat

Okomentovat