Autodesk ReCap 2023 - novinky


V aplikaci Autodesk ReCap 2023 pro zpracování mračen bodů z laserového skenování a pro tvorbu 3D modelů z fotografií přibylo několik užitečných vylepšení. Zde je jejich výčet. 

Publikace mračna bodů ve službě Autodesk Docs

ReCap nabízí možnost publikovat vaše projekty na Autodesk Drive nebo Autodesk Docs (BIM 360) a soukromě je sdílet prostřednictvím e-mailu s kýmkoli si přejete. V aplikaci Autodesk Drive můžete k projektu přidat osoby, aby si mohly soubor prohlédnout nebo s ním manipulovat. Vaše projekty skenování/point cloud lze kdykoli publikovat na cloudové služby Autodesk Drive nebo Autodesk Docs (BIM 360, ACC) prostřednictvím nabídky ReCap Home.

Automatické extrahování cílů

Automaticky rozpoznávat odpovídající cíle ve skupině skenů během registrace, když je ručně přidán cíl.

Podpora více násobného výběru při změně viditelnosti skenování.

Nyní můžete hromadně vybírat skeny v navigátoru projektu pro změnu zobrazení jejich viditelnosti.  

Nastavení a resetování uživatelských souřadnic

Nyní můžete určit uživatelský souřadnicový systém pomocí nástroje dostupných z ViewCube. 

Výchozí jednotky aplikace Autodesk ReCap Pro

Můžete změnit nastavení výchozích jednotek v aplikaci Autodesk ReCap Pro.

Skenování do 3D sítě (mesh)

Převeďte mračno bodů na síť (3D mesh) pomocí služby skenování do sítě (scan-to-mesh). Tu lze následně použít v návrhových produktech společnosti Autodesk.

Export obrázků RealView

Nyní můžete v navigátoru projektu vybrat více míst skenu za účelem změny viditelnosti skenů a exportu obrázků RealView.

Rozšířená registrace

Kombinujte pozemní a laserové skeny s nestrukturovanými mračny bodů. Do projektu aplikace Autodesk ReCap můžete zahrnout data z bezpilotních dronů a z ručních skenů.

Interakce s CAD modely v pohledu RealView

Připojte do svých projektů aplikace Autodesk ReCap soubory aplikace Navisworks a zobrazujte modely v pohledu RealView s plným fotorealistickým kontextem.

Export obrázků ve vysokém rozlišení

Potřebujete rychlý snímek obrazovky? V aplikace Autodesk ReCap Pro nebylo nikdy jednodušší zachycovat vysoce kvalitní a čisté snímky obrazovky. Můžete vytvářet komprimované soubory JPG i bezztrátové soubory PNG s možností průhledného pozadí.


Přizpůsobitelná pozadí

K projektům aplikace Autodesk ReCap můžete přidat další úroveň podrobností díky vlastním jednobarevným i přechodovým pozadím. Vzhled se zkopíruje do Stavů pohledů, což vám usnadní ovládání.

Export videofilmů

Díky vysoce kvalitním průletům mračny bodů a animovaným pohledům RealView můžete svými videofilmy vyprávět celé příběhy. Můžete vytvářet stavy pohledů, například klíčové snímky s poznámkami, oříznutí nebo vlastní barvy pozadí.

Automatická registrace

Aplikace Autodesk ReCap Pro automaticky zaregistruje vaše projekty pozemního skenování, abyste se mohli plně soustředit na další úkoly.

Rozšířená podpora pro formáty dodavatelů hardwaru.

Skeny ve formátech Faro, Z +D, Topcon, Riegl a Dot Product můžete importovat přímo do aplikace Autodesk ReCap.

Bohatší 3D dokumentace

Ke 3D poznámkám, připomínkám a měřením můžete připojovat obrázky a hypertextové odkazy. Také můžete využít službu Autodesk Cloud pro synchronizaci a spolupráci.

Odebírání bodu z RealView

Můžete odstranit mračna bodů z vašeho 3D skenu. Po odstranění můžete optimalizovat skenování pro zakrytí smazaných mračen bodů. 


Licencování

Autodesk ReCap Pro můžete nově licencovat dle potřeby i po jednotlivých dnech (bez nákupu licence) díky flexibilnímu licencování Flex Token. Funkce převodu fotografií na 3D model a mračen bodů na 3D model (mesh) jsou účtovány samostatně, podle objemu vstupních dat a požadované přesnosti - viz tabulka úhrad ve Flex Tokenech. Cenové relace najdete na CAD eShopu.

Komentáře