Nový Enscape 3.3

V tomto týdnu nás čeká představení nové verze Enscape 3.3, nadstavby pro 3D vizualizace a VR scény z BIM projektů Revitu. V krátkosti si přiblížíme, co v této nové verzi můžeme čekat.

Tím hlavním, co nová verze 3.3 přináší, jsou Site Context, Alpha Channel Export a Education Assets & Materials.

Site Context je funkce, která uživateli umožňuje import geometrie a topologie z webu přímo do vyrendrovaného modelu v Enscape. To by mělo pomoci uživateli dosáhnout reálnějšího návrhu s ucelenějším efektem.

S funkcí Alpha Channel Export neboli export alfa kanálu, lze rendrovat obrázky s průhledným pozadím. To by mělo přispět ke snížení časové náročnosti, která se musela vynaložit na následné úpravy vyrendrovaných modelů v dalším softwaru (obvykle PhotoShop či podobný editor).

Tou poslední hlavní novinkou jsou pak vzdělávací zdroje a materiály.

Mezi další novinky potom patří například funkce "vždy navrchu", se kterou bude okno Enscape vždy navrchu i při úpravách modelu v Revitu. Dále pak přepisy materiálů bez nutnosti importů samotných materiálů. Další novinkou by pak měla být optimalizace kamery, která by měla pomoci s tvorbou/synchronizací pohledů v Revitu, také podpora Sketchupu 22 nebo odrazy průhledných materiálů, atd.




Komentáře