Nová BIM knihovna ostění a překladů HELUZ

Reference - vývoj pro společnost HELUZ

Příspěvek hosta blogu

V poslední době je digitalizace stavebnictví často skloňovaný pojem, ve kterém vidíme velký potenciál a hlavně smysl. Celé odvětví dnes prochází rychlou transformací a posouvá se k lepším výsledkům – vyšší efektivitě, přesnosti, kvalitě a nové technologie nacházejí čím dál širší uplatnění.

Z pohledu významného výrobce cihelných prvků pro hrubou stavbu chápeme BIM jako příležitost, abychom i my zrevidovali své firemní procesy, které povedou ke zvýšení efektivity, a k poskytování lepší podpory a kvalitnější služby našim zákazníkům. Jedním z našich cílů je poskytovat odborné veřejnosti informace o našich výrobcích v takovém formátu, aby odpovídaly aktuálním technologickým a softwarovým standardům.

Společnost Arkance Systems (dříve CAD Studio) jsme si vybrali jako stálého partnera pro vývoj BIM řešení pro Autodesk Revit. Využili jsme dlouholeté zkušenosti s vývojem v oblasti BIM a společně vytvořili a dále rozvíjíme BIM rodiny HELUZ a chytré nástroje, které poskytujeme zdarma ke stažení na Selektoru konstrukcí.

Rodiny sortimentu HELUZ obsahují kompletní výrobkovou a konstrukční databázi:

  • zdiva (např. cihly pro jednovrstvé zdivo produktové řady FAMILY 2in1, akustické zdivo),
  • překladů nad stavební otvory (např. univerzální překlady pro zabudování různých typů stínící techniky HELUZ FAMILY 3in1 nosný)
  • panelů (včetně panelů pro těžké střechy),
  • trámečkových stropů HELUZ MIAKO,
  • komínových systémů.

V rámci vývoje nástrojů, které usnadňují práci při navrhování konstrukcí z našich produktů do potřebných stavebních detailů, byl společností Arkance Systems vyvinut jedinečný doplněk pro navrhování staveb z cihel HELUZ – Ostění a překlady. Tento nástroj je určen pro rychlé a správné navrhování stavebních otvorů včetně automatického generování výrobků HELUZ vázaných na konkrétní otvor tzn. generování doplňkových cihel do ostění, parapetů a překladů do nadpraží. Doplněk automaticky detekuje stavební otvory, ke kterým vytváří kladecí plán doplňkových cihel, a to jak do ostění, tak do parapetu. Do nadpraží stavebního otvoru na základě výběru uživatele umisťuje překlady tak, aby byly dodrženy požadavky na minimální uložení. Nástroj vnáší do fáze navrhování, provádění a oceňování stavby tolik potřebnou přesnost.


Záznam webináře HELUZ


RFA knihovny HELUZ najdete i v BIM knihovně na portálu CADforum.cz.


Autor: Bc. Jan Urbánek, HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Komentáře