Uživatelé Autodesk Docs mohou nyní používat mobilní aplikaci

Autodesk Docs je základní modul platformy Autodesk Construction Cloud (ACC) používaný jako společné datové prostředí (CDE), při spolupráci na BIM projektech. ACC je nástupcem BIM 360 a ačkoli nabízí více funkcí, tak uživatelům chyběla možnost prohlížet data pomocí mobilní aplikace, kdy tato možnost byla dostupné jen uživatelům s licencí Autodesk Build, pomocí mobilní aplikace PlanGrid. Až do teď.

Od konce května umožňuje Autodesk přistupovat k projektům uloženým v cloudu ACC pomocí mobilní aplikace PlanGrid i uživatelům s licencí Autodesk Docs, BIM Collaborate a BIM Collaborate Pro. Uživatelé tak mohou prohlížet 2D výkresy nebo 3D modely, odměřovat vzdálenosti a využívat další funkce dostupné na desktopech jako minimapu, navigace v podlažích, gyroskop a další. Porovnání dostupných funkcí pro jednotlivé produkty najdete v tabulce níže.

Původní nedostupnost mobilní aplikace pro Autodesk Docs byla jednou z příčin, proč uživatelé zakládali projekty na starší platformě BIM 360, což může s touto novinkou skončit a uživatelé tak budou moci zakládat projekty na platformě ACC a přitom využívat veškeré funkce, které platforma ACC nabízí.


Mobilní aplikace Autodesk PlanGrid Build je dostupná jak pro Google Android, tak i pro Apple iOS



Komentáře