Realističtější 3D vizualizace v novém Lumion 2023

Vizualizační nadstavba Revitu nabízí v nové verzi kompletně přepracované rendrovací jádro a díky tomu poskytuje ještě realističtější interaktivní 3D vizualizace a animace v reálném čase. Nový Lumion 2023 je jiný než všechny předchozí verze tohoto softwaru. Renderovací engine nyní vedle rasterizace zahrnuje i ray tracing a tvoří novou vizualizační platformu, kterou bude možné vylepšovat rychleji a snadněji než dříve. Lumion 2023 také obsahuje zcela nový nástroj pro aktualizace, který automaticky detekuje všechny nové dostupné funkce a obsah a dává vám možnost spouštět aktualizace v pozadí.

Cílem aplikace Lumion bylo vždy poskytovat rychlý, snadný a intuitivní způsob moderních vizualizací. Vydání Lumionu 2023 představuje v mnoha ohledech fundamentální posun v oblasti tohoto typu softwaru. Díky hybridnímu vykreslovacímu jádru, které pracuje s rasterizací a ray tracingem, vám Lumion 2023 pomůže dosáhnout nejkvalitnějších výsledků bez ohledu na váš hardware. Pokud tedy nemáte grafickou kartu podporující ray tracing, můžete i tak zaznamenat výrazné zvýšení kvality zobrazování Lumionu díky vylepšené technologii rasterizace u všech návrhů architektury budov, krajiny nebo interiérů.

Na rozdíl od rasterizace nevyžaduje technologie ray tracing žádné chytré triky k napodobení vzhledu reality - počítá způsobem, jakým se světlo chová ve skutečném světě. Po zapnutí tohoto efektu budou vaše rendery automaticky obsahovat realističtější nepřímé osvětlení, odrazy mimo prostor obrazovky, měkké kontaktní stíny a mnoho dalšího. Nový efekt ray tracing v Lumionu umožňuje ovládat počet vzorků a odrazů, což vám poskytne lepší kontrolu nad konečným výsledkem.

Ultrarealistické textury

Často jsou to ty nejmenší detaily, co pomáhá nejúčinněji komunikovat váš návrh. Odrazy na fasádě. Světlo procházející závěsem. Mokrá dlážděná ulice. Když materiály působí reálně, váš návrh ožije. Díky možnosti doladit tyto detaily několika kliknutími můžete vytvořit vizualizaci, která osloví všechny smysly.

V Lumionu 2023 je kvalita stávajících materiálů PBR (na fyzice založené zobrazení) vyšší než kdykoli předtím. Pracovní postup materiálů byl převeden na plně fyzikální zobrazení, které využívá 8 map, aby se vaše volby návrhu co nejvíce přiblížily realitě. Díky novému zapnutému efektu ray tracingu jsou výsledkem interakce mezi světlem a jednotlivými povrchy velmi realistické textury. Můžete také importovat vlastní textury nebo kombinovat různé mapy a vytvořit tak přesně požadovaný vzhled.


Nové materiály

Lumion 2023 obsahuje 98 nových materiálů, které můžete použít k realistickému ztvárnění povrchů budov nebo krajiny, včetně dřeva, kamene, kovu, omítky, betonu, cihel, asfaltu, trávy a půdy.

Rozšířená knihovna objektů

Lumion nabízí 100 nových 3D postav (statických), 24 nových stromů a rostlin, 51 nových interiérových objektů a řadu nových kancelářských řesel. Objekty lze zjednodišeně umísťovat pomocí funkce AutoSnap.

AutoSnap:



Lepší kreativní kontrola

Při tvorbě animací a průchodů máte k dispozici nové nástroje pro kontrolu nad hloubkou ostrosti, korekcemi barev pomocí histogramu, trasou pohybu kamery nebo nad poměrem stran výsledného videa.

Hloubka ostrosti:



Souhrn hlavních novinek:


Lumion 2023 je k dispozici jako roční nebo tříleté předplatné pro edice Standard i Pro - viz CAD eShop a Lumion.

Komentáře