Knihovny, aktualizace a moduly rozšíření nejen v Revitu 2024

Není tomu tak dávno, co byl vydán nový Revit ve verzi 2024. Pokud bychom v nově instalovaném produktu hledali doplňkový obsah (například knihovní prvky, soubory IES, vyhledávací tabulky, šablony projektů a obecné šablony rodin), nemusíme vše z tohoto obsahu ve složkách produktu nalézt. Autodesk tento doplňkový obsah (již i v předchozích verzích) vyčlenil z instalačních balíčků, aby omezil velikost primárně stahovaných a instalovaných dat. Avšak například šablony rodin jsou pro tvorbu nových prvků v Revitu životně důležité. Tento Revit Content je stále možné ve všech jazykových mutacích vyhledat, stáhnout a nainstalovat ze stránek podpory Autodesku (pro Revit 2024 odkaz ZDE), ale tyto knihovní prvky a šablony, případně dokonce jednotlivé aktualizace nebo moduly rozšíření pro jednotlivé verze programů, lze jednoduše stáhnout i z webového prostředí uživatelského účtu Autodesk Account (na manage.autodesk.com).

Po vyhledání produktů a služeb zobrazíme podrobnosti daného programu a v závislosti na aplikaci se zobrazí obsah pro stažení – pro Revit například Aktualizace, Rozšíření a Knihovny, pro AutoCAD například Aktualizace, Rozšíření, Moduly plug-in, Jazykové balíčky apod.

Ještě před vydáním nových verzí produktů Autodesku byla také (trochu v tichosti, ale viz oznámení) aktualizována aplikace pro správu aktualizací, Autodesk Desktop App, která se nacházela ve Windows v systémové liště. Nově se nazývá Autodesk Access, nalezneme ji na stejném místě a stále zobrazuje základní aktualizace aplikací. Pokud však chceme zobrazit a získat veškerý obsah, který lze k instalovaným programům doplnit (jak bylo zmiňováno výše), najdeme zde také odkaz pro rychlý a pohodlný vstup do web prostředí našeho účtu Autodesk Account (na manage.autodesk.com/products).


Komentáře