Class Feeder vydán s novým rozšířením umožňující hromadnou klasifikaci projektů

Class Feeder, nadstavbová aplikace pro Revit®, určená ke klasifikaci prvků projektu systémem Construction Classification International (CCI), byla vydána s podporou Revitu 2024. Kromě podpory nejnovější verze této oblíbené aplikace obsahuje Class Feeder verze 1.0.7 jedno velké rozšíření, které potěší zejména BIM managery.

Nově doplněná funkce Hromadný zápis umožňuje uživatelům vytvořit podmínky, na základě kterých jsou pak prvky klasifikovány. BIM manager ve společnosti tak může připravit sadu podmínek přizpůsobených firemním rodinám. Tato sada podmínek může být použita pro hromadnou klasifikaci prvků v projektu. Sada podmínek pak může být aplikována uživatelem na mnoho rozdílných projektů, případně může být sdílena ve společnosti a stejnou sadu klasifikačních podmínek mohou používat všichni projektanti. To zaručí konsistenci aplikace klasifikace CCI v celé společnosti.

Dialog nastavení hromadného zápisu aplikace Class Feeder

Po průběhu hromadné klasifikace na projektu aplikace uživateli zobrazí report, se zobrazením průběhu klasifikace dle jednotlivých podmínek. Každou podmínku uživatel může rozkliknout a zobrazit všechny klasifikované i neklasifikované instance. Report z klasifikace může uživatel i exportovat do formátu xls pro archivační účely.

Ukázka reportu proběhlé hromadné klasifikace aplikace Class Feeder

Pravidla hromadné klasifikace jsou vytvářena podobně, jako pravidla pro filtry pohledů a pro uživatele Revitu tak je velmi jednoduché a intuitivní pravidla vytvářet. Uživatel nastavuje kategorie, kterých se pravidlo bude týkat a pak pravidla, známá z filtrování pohledů. Pravidla je navíc možné mezi sebou kombinovat pomocí různých podmínek, jako například logické AND, OR nebo NOT. Podobně jako u filtrů pohledů je možné vytvářet i množiny pravidel. Po nastavení filtru uživatel nastaví i fasetu CCI a požadovaný klasifikační kód pro prvky, které pravidla splňují.

Podrobný návod je k dispozici v dokumentaci k aplikaci případně je možné shlédnout video.


Nová verze aplikace je zákazníkům Arkance Systems k dispozici ke stažení na Stránce správy licencí Holixa, případně na Helpdesku. Ostatní mohou využít akci „Klasifikuj třídu zdarma“ v rámci které je aplikace Class Feeder nabízena zdarma k využívání až do 30.6.2024. Pro využití akce stačí vyplnit přihlašovací formulář.

Komentáře