Zářijové novinky v Autodesk Construction Cloud: 5 vylepšení, které byste měli znát

Autodesk Construction Cloud (ACC) nadále posiluje svou pozici jako klíčový hráč na trhu stavebního softwaru. Během září představil řadu důležitých vylepšení, která přinášejí stavebním profesionálům více možností a efektivity ve správě jejich projektů. V tomto článku se podíváme na pět hlavních novinek, které byste v ACC neměli přehlédnout.

1. Aktualizace externích referencí

V případě, že jste do cloudu uložili soubor s externí referencí pomocí Desktop Connectoru a následně dojde k editaci reference, není již nutné provádět nahrání všech souborů znovu.  Stačí, když uživatel s oprávěním Editovat zobrazí referenci v prohlížeči a v zobrazeném upozornění na zastaralé reference klikne na Aktualizovat. Tím dojde k publikování poslední verze. To významně usnadňuje práci s referencemi.



2. Pokročilé filtry při kontrole kolizí

Při kontrole kolizí lze vytvořit vlastní filtr pro zobrazení modelů založený na pravidlech, jako např. disciplína, kategorie, rodina, typ nebo jakákoliv vlastnost. Vytvořené filtry lze uložit a opakovaně používat. BIM koordinátoři tak mají větší kontrolu nad výsledky kolizí.


3. Import Umístění z modelu Revitu

Pokud používáte při vytváření vad (Issues) pole Umístění pro upřesnění pozice vady, potěší vás možnost načíst strom podlaží a místností přímo z modelu Revitu. Administrátor projektu může v nastavení zvolit RVT soubor, z kterého se automaticky položky načtou. Umístění lze načíst i do již vytvořeného stromu nebo původní strom přepsat. Aktuálně je import limitován jen na soubory uložené v anglické verzi Revitu.


4. Notifikace

Notifikace jsou důležité pro zachování přehledu o tom, co se v projektu děje. Notifikace jsou v ACC již od samého počátku, ale co se týká jejich nastavení, tak to se dosud omezovalo jen na nastavení intervalů zasílání notifikací. Nyní může administrátor projektu vytvářet různé skupiny uživatelů, založené na jejich rolích, společnostech nebo jen jménu, a každé skupině může nastavit jinou frekvenci zasílání notifikací podle typu úlohy, navíc může upravit jejich práva k nastavení notifikací.

5. E-mailová korespondence

Možnost přijímat a odesílat e-maily byla představena jako beta verze v květnu a nyní je již plnohodnotnou součástí modulů Design Collaboration, Model Coordination a Build. To výrazně usnadňuje komuninkaci v rámci projektu, kdy vše potřebné je uloženo na jednom místě včetně e-mailové korespondence.


Tyto inovace v Autodesk Construction Cloud dokazují, že Autodesk nepřetržitě investuje do zlepšení spolupráce a správy dokumentů pro stavební profesionály. S těmito nástroji mohou týmy lépe spolupracovat, rychleji reagovat na změny a zvýšit efektivitu projektů. 

Pro více informací o Autodesk Construction Cloud navštivte stránky Arkance Systems - CDE.

Komentáře