Rendering v mracích

O nabídce cloudových služeb jsme informovali nedávno. Nejlépe "uchopitelnou" službou pro Revit (verze 2012) je podle mne Autodesk Cloud Rendering (dříve Labsový "Neon"). Tato služba je dnes s Revitem nabízena jako "Subscription bonus" pro uživatele Autodesk Building Design Suite ve verzích Premium nebo Ultimate a přináší možnost renderovat výstupy až do rozlišení 2000 x 2000 pixelů (což dle mého skromného mínění pro většinu běžných výstupů postačuje - pokud potřebuji podklady pro poster ve velkém formátu, stejně asi sáhnu po jiném renderovacím nástroji).
Rendrování probíhá na serverech Autodesku, kam jsou data odeslána pomocí doplňku přímo z Revitu. O dokončení úlohy je uživatel informován mailem a dokončené rendery může stáhnout k sobě do PC. Renderování v cloudu je jednak rychlejší než na běžně dostupných strojích, ale především uživateli výpočet neblokuje stanici a můžete se tak věnovat ihned další práci. Zajímavým bonusem je možnost tvorby plně panoramatických (360 stupňů) renderů.

Podívejte se na video Lynn Allen z Autodesku, které tuto službu v rychlosti představuje, případně si se se službou podrobněji seznamte v nápovědě pro Revit nebo pro AutoCAD (pro ten je služba dostupná v rámci Autodesk Design Suite (Premium nebo Ultimate)



Uživatelé s "obyčejnými" Revity nemusí věšet hlavu - do konce roku můžete službu vyzkoušet také - na http://rendering.cloud.autodesk.com/ máte k dispozici 25 volných renderů na kterých můžete otestovat co renderování v cloudu obnáší.

Nebojte se Cloudu
- vyzkoušejte ho ;-)

Komentáře