Autodesk FormIt i na vašem PC


Cítili jste se "ukřivděni" že bezplatný koncepční 3D modelář Autodesk FormIt mají k dispozici pouze uživatelé tabletů Apple a Android? Už nemusíte. Ve formě beta verze je nyní FormIt dostupný i v prostředí internetového prohlížeče a je tak dostupný prakticky na jakékoliv platformě.

Autodesk FormIt vám pomáhá digitálně zachytit úvodní nápady a koncepty stavebních konstrukcí a stojí tak na samotném začátku BIM procesu. Aplikace umí kombinovat reálná data stavební parcely s navrhovanými 3D tvary a posuzovat je tak ve vzájemném kontextu. Postupy informačního modelu budov (BIM) umožňují synchronizovat koncept s aplikací Autodesk Revit a pokračovat tak v podrobnějším návrhu.

Webová verze FormIt (prozatím na adrese beta.autodeskformit.com) pracuje v Google Chrome a Firefoxu ve Windows a na Macu. Oproti stávajícím mobilním verzím pro tablety má zatím omezenější funkce, ale zachová vzájemnou kompatibilitu návrhů. Výsledné modely ukládá v formě souborů AXM do složky "FormIt" ve vašem účtu cloud úložiště Autodesk 360 a kromě AXM ukládá i kopie návrhů ve formátu RVT. Ty pak můžete otevřít přímo v Autodesk Revitu z cloud úložiště (Počítač > Autodesk 360 (vášlogin) > FormIt).

Ukázka použití:

Komentáře