Jak ovlivnit vývoj aplikace Revit?


BIM aplikace Autodesk Revit, jako projekční software založený na informačním modelování budov, je ve své disciplíně nejpoužívanější aplikací po celém světě a jako takový nabízí svým uživatelům celou řadu pokročilých funkcí pro návrh budov. A takový tahoun daného segmentu se nezřídka setkává s podněty i kritikou za strany jeho uživatelů. Samozřejmě lze polemizovat o tom, zda jsou některé nápady nebo kritika uživatelů vždy namístě, ale určitě není od věci si jako developer softwaru vyslechnout názory či nápady na vylepšení svého produktu.

A právě zde Autodesk podnikl zajímavý krok vpřed, a to že umožnil komunitě uživatelů sepisovat množství nápadů a vylepšení, které mohou následně sami uživatelé navzájem hodnotit a ty, které nasbírají nejvíce tzv. „Kudos“ (hlasů, lajků), pokračují do dalšího kola výběru. Samozřejmě právo veta má vždy Autodesk takže se může stát, že nápady, které mají např. 3 Kudos projdou bez obtíží dál a ty, co mají nasbíráno třeba 450 Kudos, čekají měsíce na svůj moment slávy. Je to ale dané také tím, zdali se komunita svým nápadem trefí do strategie Autodesku, ale nemusí tomu tak být vždy a řada z těchto podnětů se skutečně dostává nových verzí. Např. poslední verze Revit update 2018.1 a 2018.2 zaznamenaly řadu menších vylepšení, která vymyslela komunita Revitu a zdá se, že se tento postup Autodesku zamlouvá a chce jít i nadále touto cestou uživateli "spoluřízeného" vývoje Revitu. Platforma Ideas ale dobře funguje i pro ostatní produkty Autodesku.

Pokud Autodesk otevřel tento komunikační kanál pro komunitu uživatelů Revitu, je nyní řada na nás, abychom toho náležitě využili. Jediné, co k tomu potřebujete, je mít založený Autodesk Account (bezplatné Autodesk ID) a přejít na stránky Revit Ideas a v anglickém jazyce popsat svůj nápad dané komunitě. Pokud si netroufnete na angličtinu, rádi vám pomůžeme tlumočit váš nápad nebo přání prostřednictvím "Wishlist" fóra uživatelských přání na českém (a slovenském) CADforum.cz. A můžete zde hned i poprosit "našince" o podporu vašeho nápadu - pár českých „Kudos“ navíc se určitě bude hodit.

Pevně věřím, že většina z vás nosí v hlavě celou řadu vylepšení, které by si Revit zasloužil a nyní je tady prostor, abychom o nich dali světu vědět. Váš bezprostřední nápad můžete popsat i zde do diskuse pod článkem a my ho Autodesku přetlumočíme. Vaší jedinou starostí bude přidat danému nápadu 1 Kudo, aby byl vidět. A začít můžete třeba rovnou s tímto nápadem.

Komentáře