Nový, vylepšený Enscape 2.1

Enscape je aplikace pro tvorbu přesvědčivých 3D vizualizací a virtuální reality přímo z vašich BIM projektů v Revitu. Nově uvedená verze 2.1 přináší řadu vylepšení a zrychlení tohoto užitečného nástroje pro moderní prezentaci projektů.

Kromě 3D BIM modelů z Revitu jsou nyní podporovány i podklady z aplikací SketchUp a McNeel Rhinoceros. Užitečnou novinkou je funkce "Horizon Presets", která zasadí váš model do zvoleného okolního prostředí a přitom můžete i nadále využívat dynamické změny času - části dne i ročního období. Konkrétní 3D pohled můžete snadno volit zadáním části jeho názvu z Revitu. Užitečná je i funkce náhledů pro rychlé přepínání pohledů v prezentačním módu. Tyto pohledy jsou dostupné i v EXE prezentaci.

Pro osvětlení scény můžete nyní používat i věrné znázornění plošných osvětlovacích těles z Revitu, včetně jejich IES křivek.


Se zvýšeným výkonem stínování verze 2.1 zmizel posuvník redukce šumu (Noise Reduction). Enscape nyní automaticky zajistí optimální, bezšumové výsledky pro export obrázků, videí nebo panoramat. Můžete také snáze exportovat QR kódy odkazující na vytvořená online panoramata. Představte si třeba, že tyto QR kódy vylepíte na ohradu staveniště a každý se tak bude moci projít vznikající budovou.


Minimapy (zkratka "M") nyní podporují kliknutí v mapě - tím teleportujete vaši virtuální kameru přímo na zvolené místo. Minimapu můžete také zoomovat kolečkem myši.

Představení novinek Enscape verze 2.1:


Další informace o Enscape a trial verzi této aplikace najdete na www.cadstudio.cz/enscape

Komentáře


  1. thanks for writing about Enscape :)
    We just want to let you know that we have just released the new Version 2.2. We improved Virtual Reality performance, smoother camera paths and a lot more features and improvements. Check our blog post for some more information: http://goo.gl/icjdMm

    OdpovědětVymazat

Okomentovat