Revit Tools: Mazání potrubí

Funkce "Mazání potrubí" sice není novinkou poslední verze CADStudio Revit Tools, byla uvedena již dříve, ale zatím jsme ji na našich webech podrobněji nepopsali. Pojďme to napravit v dnešním článku.


K vytvoření tohoto doplňku nás přivedlo standardní, a ne zrovna ideální, fungování Revitu při kreslení tras potrubí a trubek. Při kreslení Revit vždy vkládá mezi tvarovky přímý kus. To ale neodpovídá reálným instalacím, kde velmi často je napojení tvarovka-tvarovka, nebo tvarovka-příslušenství potrubí/trubky (tlumiče hluku, ventily...). Uživatel Revitu pak musí zdlouhavě upravovat model, mazat, posouvat a znovu napojovat prvky v trasách.

Doplněk "Mazání potrubí" nabízí jednoduché řešení. Umožňuje zpětně zvolit přímý kus potrubí/trubek, který bude odstraněn a zbývající trasa se celá posune na místo chybějící části a správně spojí. Ve finále tedy funkce "Mazání potrubí" ušetří spousty dalších kliknutí myši a čas strávený kontrolou projektu, zda je vše správně napojeno.

A pokud je požadavek nahradit původní přímý kus například přírubou, nebo jiným typem spojení, disponuje doplněk nastavením, kde můžete určit konkrétní rodinu tvarovky (Typ dílu = Spojení, v anglické verzi - Part Type = Union).


Použití doplňku můžete shlédnout na této krátké videoukázce:



Komentáře