REVIT QUANTIFICATION 2/3 – Autodesk Buildingbook Extension

REVIT QUANTIFICATION 2/3 – Autodesk Buildingbook Extension

Nedílnou součástí každého projektu jsou výkazy. Pro vykazování informací z BIM modelu mají uživatelé Revitu, kromě vestavěných funkcí, k dispozici i pokročilejší nástroje ve formě doplňkových rozšíření. Těmito rozšířeními jsou Autodesk Areabook, Buildingbook a Roombook. Tyto nástroje se skrývají pod společnou kartou doinstalovatelnou jak do Revitu, tak i do Revitu LT.

předchozím článku jsme si ukázali nástroj, který nám pomáhal s výkazem místností a povrchových úprav v těchto místnostech. Druhým rozšířením, které paleta Quantification v aplikaci nabízí a o které bude dnes řeč, je rozšíření Autodesk Buildingbook Extension.


 
Buildingbook vypočítá množství jednotlivých částí v projektu. Stejně jako u předchozího nástroje Buildingbook neobsahuje českou lokalizaci.


Než spustíme výpočet jednotlivých stavebních prvků, provedeme nastavení výpočtu. Zvolíme, jaký typ standardu chceme využít, na výběr máme International Standard a VOB Standard. Dále je potřeba určit způsob výběru prvků v projektu a také rozsah výpočtu, máme také možnost si zvolit, pro jaká podlaží chceme provést výpočet. Po dokončení nastavení výpočtů můžeme určit způsob exportu dat.

Následně můžeme spustit výpočet. Jakmile je výpočet dokončen, můžeme si výsledky prohlížet přímo v Revitu, kde máme celkový souhrn všech prvků, které Buildingbook vidí ve vašem projektu. A také máte možnost si nechat dané prvky vybrat v projektu. Stejně jako v předchozím rozšíření mohou být výsledky exportovány do softwaru Microsoft Excel a do dalších formátů. V Excelu pak vidíte všechny prvky projektu včetně všech jejich dimenzí a informací, které v sobě obsahují. U dveří a oken je zobrazen i jejich grafický vzhled.



Komentáře

Okomentovat