BIM 360 Design - rozsáhlejší srpnová aktualizace

Ani v období prázdnin vývojáři Autodesku neodpočívají a po aktualizaci služby BIM 360 Coordinate přichází s aktualizací služby BIM 360 Design pro spolupráci nad modely Revitu v cloudu. Tato aktualizace je založená na zpětné vazbě uživatelů a přináší celkem 6 novinek.

Stav projektu
V rámci týmu je k dispozici nová tabulka s přehledem jednotlivých modelů daného týmu a detailním informacemi o publikování modelů jako např. kdo a kdy model publikoval. 


Spolupráce uvnitř týmu
BIM 360 Design dosud umožňoval spolupráci mezi týmy. Na časové ose se zobrazovaly jen publikované modely spolupracujících týmů. Nyní BIM 360 Design podporuje na časové ose i vnitrofiremní spolupráci. To znamená, že uživatelé stejného týmu uvidí na časové ose sdílené modely Revitu publikované do BIM 360 DOCs. Tyto modely je pak možné jednoduše skrývat nebo zobrazovat v agregovaném modelu. 


Podpora všech souborů Revitu
Modul Design Collaboration nyní podporuje jak soubory s pracovními sadami, tak i bez nich. Soubory lze nahrávat libovolným způsobem - pomocí Desktop Connectoru nebo jen přetažením do okna BIM 360 DOCs. Uživatelé tak mohou používat projekty externích konzultantů vytvořených třeba v Revit LT a využívat nástroje dostupné dříve jen pro sdílené modely, jako je porovnávání modelů, agregace modelů a tvorba balíčků.

Automatické vytvoření týmů
Vytváření týmů se zjednodušilo. V okamžiku vytvoření nového adresáře a nahrání modelu Revitu do tohoto adresáře, modul Design Collaboration automaticky navrhne vytvoření nového týmu pro tento adresář.


Emailová notifikace balíčků
V okamžiku nasdílení balíčku jiného týmu obdržíte emailovou notifikaci. Upozornění dostanete do emailu také v případě, kdy jiný tým zkonzumoval váš balíček. 

Hypernavigace v Minimapě
Nástroj Mini-map umožňuje současné zobrazení půdorysného pohledu pro 3D pohled. Nyní je tato funkce rozšířena o zobrazení výkresů, pokud jsou k dispozici.  


Komentáře