BIM 360 Issues pro Navisworks - správa závad

Zhruba před měsícem byl vydán doplněk, který nabízí možnost spravovat hlášení "závad" (issues) z cloudové služby BIM 360 Docs přímo v prostředí Navisworksu. K dispozici je pro aplikace Autodesk Navisworks Simulate a Navisworks Manage 2020 a 2019. Tento doplněk je ke stažení zdarma zde.


Pomocí doplňku můžete zobrazovat, vytvářet a reagovat na hlášení vad BIM 360 Issues v modelech Navisworksu uložených v BIM 360 Docs. Modely mohou být pouze ve formátu NWD a musejí být uloženy ve složce Project Files v modulu BIM 360 Document Management.


V Navisworksu otevřete modely z BIM 360 Docs pomocí aplikace Autodesk Desktop Conector. Tento doplňek pro Windows můžete použít i pro ukládání souborů NWD do uložiště BIM 360 Docs.


Viz video:



Samotný doplněk BIM 360 Issues je velmi jednoduchý na používání. Okno BIM 360 Issues používáte pro správu issues (závad; stejné možnosti jako v cloudu BIM 360 Docs) a funkci Refresh pro případnou aktualizaci modelu, pokud například někdo jiný současně pracuje s modelem přes webový prohlížeč. Změny v issues prováděné v Navisworksu se do cloudu ukládají průběžně bez nutnosti ukládat celý model.

Viz video:



Komentáře

  1. Funguje to dobře (nutná restart PC po instalci doplňku), bohužel jen pro NWD, tak snad se někdy od Autodesku dočkáme této funkce i pro Revit, což je návrhový a editační SW a ne jen jednoduchý prohlížeč jako Navis. Nutnost exportovat modely do NW je zbytečný krok, který jen zdržuje a v průběhu projektování se moc nepoužívá. Pokud by tato funkce byla možná přímo pro soubory Revitu, tak se ulehčí a zrychlý mnoho práce (hledání připomínkovaných míst apod.). A ještě lépe, kdyby tímto nebo podobným způsobem bylo možné přenést nalezené kolize v NW přímo do RVT modelů (když to jde přes Dynamo, tak to musí jít i přímo v SW...)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat