Elektro BIM - pojmenování obvodu v Revitu 2021

Při spolupráci na BIM projektech se Revit stále více uplatňuje i v oboru elektroinstalací. Je pravda, že Revit není primárně nástroj na projektování elektro a tvorbu schémat, ale v procesu BIM je využíván především pro tvorbu koordinačního modelu. Projektantům elektro nyní nová verze Revitu přináší funkci, která může projekty posunout o krok dál. Jde o číslování elektrických okruhů.


V Revitu 2021 můžete definovat vlastní schémata pojmenování obvodů. Schémata pojmenování obvodů umožňují upravit způsob, jakým je vlastnost Číslo okruhu definována. Dříve bylo používáno pouze celé číslo. Schéma pojmenování lze připravit v dialogu Nastavení elektro, kde jej můžete sestavit z jiných parametrů, vestavěných i uživatelských.

Výchozí schéma pojmenování obvodů je možné k modelu přiřadit jeho výběrem v rozevíracím seznamu Podle projektu – schéma pojmenování obvodů. U konkrétních komponent je výchozí schéma použito, pokud je instanční parametr rozvaděče nastaven na možnost Podle projektu. V rodinách rozvaděčů lze parametr pojmenování obvodu přednastavit ještě před načtením do projektu.

Videoukázka použití:



Komentáře