Listopadová aktualizace Autodesk Construction Cloud

Vypadá to, že Autodesk vydává aktualizace cloudových služeb Autodesk Construction Cloud (ACC) v dvouměsíčních intervalech a pokaždé zvýší počet nových funkcí. Poslední zářijová  aktualizace přinesla řadu vylepšení a i nyní je seznam nových nebo vylepšených funkcí poměrně dlouhý. Některé z nových funkcí budou opět dostupné jen na platformě Construction Cloud a ne na BIM 360. Pojďme se podívat na ty nejzajímavější.

Řídící panel - další partnerské karty

Z knihovny karet si můžete v modulu Insight přidat do Řídícího panelu karty dalších partnerských organizací jako  Aespada, DAQS.io, Embneusys, Geometrid, Oculo, Pronovos, Safe Site Check In, Structshare, Viact.ai a WakeCap.

Řídící panel - sdílení s externisty

Uživatelé jak Construction Cloud, tak i BIM 360 mohou nyní sdílet data z řídícího panelu modulu Insight s externími členy projektu, kteří nemají přístup do projektu. Export se provádí do formátu pdf. 

Desktop Connector - přejmenování souborů

Klepnutím pravým tlačítkem na jakýkoliv soubor ho lze přejmenovat bez nutnosti otevírat modul Docs ve webovém prohlížeči. V případě, že je soubor nahráván do složky s nastaveným standardem pojmenování souborů, vyvolá volba přejmenovat dialog s možností zadat název podle zvoleného standardu.

Otevření DWG v AutoCAD Web

Soubory DWG lze otevírat ve webové verzi AutoCADu. Stačí klepnout pravým tlačítkem myši nad dwg souborem a vybrat z kontextové nabídky Open in AutoCAD (web app).

Filtrování vad v reportech

Při vytváření reportu vad je nyní možné filtrovat i podle uživatelsky vytvořených atributů. To umožňuje týmům vytvářet podrobnější reporty. 

Kontroly - přidání uživatelských atributů 

V rámci schvalovacího procesu je možné přidat pro akci po dokončení možnost nastavit hodnotu uživatelského atributu, která se může i automaticky zvyšovat. 

Model Coordination - rozšířené seskupování

V modulu pro vyhledávání kolizí mohou být kolize seskupovány podle jakéhokoliv parametru, což umožňuje lépe kolize organizovat a vyhledávat. Lze také nastavit toleranci kolizí. 



Model Coordination - podpora dalších formátů

Pro automatickou analýzu kolizí lze kromě RVT, DWG a IFC a NWC použít i formát VUE. 

Design Collaboration

V modulu pro spolupráci mezi týmy lze nyní porovnávat změny sdílených návrhů nejen mezi aktuálním a posledním, ale mezi jakýmkoliv předchozím návrhem. 


Kompletní seznam novinek najdete zde.

Komentáře