Květnové novinky v Autodesk Construction Cloud

Autodesk Construction Cloud (ACC) je cloudová platforma sjednocující specializované nástroje pro návrh budovy, výstavbu a správu. Tato platforma se poměrně rychle vyvíjí a pokud nemáte čas sledovat všechny nové funkce a nástroje, které se pravidelně objevují, přinášíme vám jejich souhrnný přehled za měsíc květen. Novinek, ať už dostupných nebo v nebližší době uvolněných, je více než 40 a týkají se všech produktů rodiny ACC. My se zaměříme na ty nezajímavější.

Vady (Issues)

U vad se objevilo několik zajímavých a užitečných novinek. V nastavení vad můžete aktivovat další stavy. Stavů přibylo hned několik, takže je nyní možné lépe reflektovat stav vady.
Nově také můžete nastavit u jednotlivých polí formuláře při zadávání vady povinné vyplnění pole uživatelem, jinak by vada zůstala stále v konceptu.

Soubory

Administrátoři projektů nebo členové, kteří mají přístup do šablony projektu, mohou nyní do připravené adresářové struktury umístit i soubory, které budou součástí šablony. U šablon bude také zobrazeno, jaké projekty se z dané šablony vytvořily.
Nově lze také vyhledat duplikované názvy souborů a jejich atributů v různých složkách projektu. Po skončení hledání se vygeneruje podrobný report.
V seznamu souborů je nově sloupec "Indicators", který zobrazuje souvidející indikátory sdílení souboru pomocí např. nástroje Most (Bridge) nebo pomocí linku, případně publikování výkresů.
Vyhledávání souborů lze použít i na smazané soubory.
Mnohem jednodušší je i prohlížení vícelistových PDF dokumentů, kdy se v záhlaví stránky zobrazí pole pro navigaci mezi jednotlivými listy. 

V nejbližší době bude možné zobrazit u připomínek (Markups) název připojené reference pro snazší kominikaci a sdílení projektových informací.

Novinky v Autodesk Build

Administrátoři účtu mohou nastavit automatické přiřazení licence Autodesk Build Unlimited pro pozvané členy, pokud budou licence k dipozici. Jakmile se člen přihlásí do projektu, bude mu okamžitě přiřazena tato licence.
Administrátoři projektu mohou upravit pořadí uživatelsých polí u kategorií aktiv jak v projektu, tak i v šabloně projektu. 


Při tvorbě formulářů došlo k vylepšení sledování práce na stavbě, kdy je nnyí možné doplnit mnohem podrobnější informace.

Novinky v BIM Collaborate

Funkce Most (Bridge), které umožňuje přenášet data mezi proejkty, byla již uvedena v předchozích aktualizacích. Nyní se tato funkčnost vylepšila z pohledu časové osy modulu Design Collaboration, kdy se na časové ose zobrazují  balíčky sdílené z jiných projektů.
Velmi zajímavou novinkou, aktuálně jen v beta verzi, je nástroj Korespondence, který umožnuje zasílat a přijímat emaily a seskupovat je do konverzací. To je něco, po čem uživatelé delší dobu volali a co jim usnadňuje kumunikaci v rámci projektu, který je brán jako centrální místo pro ukládání všech dokumentů a tedy i e-mailové komunikace.







Komentáře