Vydání menší verze 4.0.1 aplikace Holixa T4R

Tento týden byla vydána nová verze aplikace Holixa T4R 4.0.1, což je menší vydání obsahující několik drobných vylepšení a oprav. Aplikace Holixa T4R pro Autodesk® Revit® rozšiřuje tento oblíbený projekční BIM software o sadu více než sedmdesáti nástrojů zefektivňujících práci projektantů.
Nová verze v nastavení aplikace umožňuje výběr mezi metrickými a imperiálními jednotkami. V českých a slovenských končinách tuto možnosti pravděpodobně uživatelé nebudou příliš využívat, nicméně v případě práce například na projektu zadaném z Velké Británe je aplikace Holixa T4R i na tuto možnost připravena. Nastavení se týká nástrojů aplikace, které nepřebírají nastavení jednotek projektu, jako například Souřadnice, Izolace potrubí nebo Rozdělení trubek/potrubí. V nastavení aplikace dále bylo opraveno ukládání nastavení nástrojů Popis skladby a Smazat potrubí/trubky.

Nastavení metrických nebo imperiálních jednotek Holixa T4R

Import DTM nově v Revitu 2024 již nevytváří souběžně Terénní útvar (Toposolid) i Povrch terénu (Toposurface). Nově po importu terénu z Civilu 3D zůstává pouze Terénní útvar. Ve starších verzích Revitu nástroj samozřejmě vytváří pouze Povrch terénu.

Nástroj Souřadnice, umožňující zapisovat lokální a globální souřadnice prvku do jeho parametrů, byl opraven a globální souřadnice se zapisuje korektně i v případech, kdy úhel ke skutečnému severu není nastaven na 0°.

Instalační medium nové verze mohou zákazníci stáhnout ze Stránky správy licencí Holixa či z Helpdesku Arkance Systems. Na novou verzi jsou nyní uživatelé upozorněni i červenou značkou přímo v aplikaci, na kartě Holixa T4R, panel Nastavení. Po kliknutí na značku je uživatel přesměrován na stránku stažení aplikace, ze které může nejnovější verzi stáhnout a nainstalovat, jak je znázorněno ve videu:



Komentáře