Přesvědčte klienta 360° panoramatem

Vděčným typem prezentace architektonického projektu, který dává i laikovi poměrně věrnou představu o prostoru a pomůže přesvědčit klienta o kvalitách návrhu, jsou interaktivní panoramatické snímky. V nich se může pozorovatel volně "rozhlížet" kolem dokola, nahoru nebo dolů, najíždět na detaily nebo "odstoupit" pro celkový pohled.

Pro vytváření takovýchto panoramatických snímků přitom nepotřebujete žádný software. Fotorealistický rendering interiérů nebo exteriérů 3D projektů z AutoCADu nebo Revitu zvládne i cloud aplikace Autodesk 360 Rendering, součást web-cloud služeb "Autodesk 360".

Stačí se přihlásit na váš Autodesk účet a na službu "360 Rendering" uploadovat váš DWG nebo RVT soubor projektu (s případnými doplňujícími materiály a texturami). Pak už jen zvolíte pohled kamery, zadáte parametry požadované kvality renderingu a necháte pracovat servery v cloudu Autodesku. Výsledný rendering se objeví ve vaší soukromé galerii v okně web služby nebo obdržíte e-mailové upozornění, že vaše série úloh byla dokončena.



Obr.1: RVT soubor uploadován, cloud počítá první vizualizaci...



Obr.2: volbou "Rendrovat jako > Panoráma" vytvoříte ze snímku 360° panorama



Obr.3: výsledné panorama můžete interaktivně prohlížet přímo v okně web prohlížeče


Z místní nabídky panoramatu si můžete obrázek panoramatu také Stáhnout. Výsledný JPG soubor ve vysokém rozlišení obsahuje 6 pohledů na rendrovanou scénu a lze jej interaktivně prohlížet buď pomocí web aplikací (např. flash - Pano viewer) v Internet Exploreru nebo i off-line - viz Tip 9049 s ukázkou.

Komentáře