BIM 360 Design - sdílení modelu z Revitu

V minulých příspěvcích k BIM 360 Design jsem ukázal, jak vytvořit projekt v cloudové službě BIM 360 Design, vytvořit týmy, které budou na projektu spolupracovat a jak jim nastavit práva. Nyní se podíváme, jak nahrát model z Revitu do BIM 360 Docs.

V prostředí Revitu je možné před vlastním nahráním na cloud nastavit seznam pohledů a výkresů, které chceme nahrát. Seznamů je možné vytvořit několik a mohou obsahovat libovolné pohledy a výkresy týkající se např. jednoho patra, rozmístění nábytku nebo jen konstrukčních prvků. To výrazně zjednodušuje komunikaci.


Po nastavení publikování nahrajeme model do BIM 360 Docs. Postup je podobný jako když vytváříte centrální model na vnitřní síti, jen s tím rozdílem, že nyní bude centrální model uložen na cloudu. Vyberete tedy při nastavení spolupráce volbu "Správa dokumentů ve službě BIM 360". Pokud nemáte před započetím sdílení vytvořené pracovní sady, dojde k jejich automatickému vytvoření. 



Poznámka: Volba "Správa dokumentů ve službě BIM 360" je dostupná jen ve verzi Revit 2019 (respektive 2018.3) a vyšších. U starších verzí Revitu dojde k uložení modelu do starší služby BIM 360 Team.

Centrální model se ukládá do předem vytvořeného adresáře daného týmu, do kterého musí mít uživatel/tým, který ho nahrává, přístupová práva.

Podívejte se na celý postup na videu:

Komentáře