40 nových funkcí v Autodesk Construction Cloud

Autodesk nezahálí ve vývoji cloudových služeb platformy Autodesk Construction Cloud (ACC) a od poslední rozsáhlé aktualizace, která byla před 2 měsíci a o které jsme informovali zde na našem blogu, přidal nebo se chystá v nejbližší době přidat dalších více než 40 nových funkcí. Nové funkce se týkají téměř všech produktů z ACC - Autodesk Build, Autodesk BIM Collaborate, Autodesk Takeoff, BuildingConnected, BIM 360 nebo Pype. Pojďme se podívat na ty nejzajímavější z nich. 

Uživatelské atributy v šabloně

Pokud používáte šablony pro vytváření nových projektů, jistě vás potěší možnost přidat si do šablony vlastní atributy. Ušetříte tak čas s opakovaným vytvářením atributů v každém projektu.



Sledování změn vybraných prvků

Při spolupráci více týmů v rámci modulu Design Collaboration může nyní vedoucí týmu sledovat změny jen vybraných prvků, které jsou kritické pro návrh. Pomocí nové funkce Watch group si může z projektu vybrat prvky nebo skupinu prvků pro sledování a být automaticky informován v případě, že dojde u těchto prvků ke změně. Tým má tedy možnost sledovat změny nejen v celém projektu, ale i v jeho částech.

Administrace

V administraci účtu je  volba pro omezení vytváření nových společností pro uživatele BIM 360. To zamezí zdvojení ve vytváření společností a omezí vytváření společností jen na administrátora účtu. 

Nastavení tolerance u kolizí

Po delší době se dočkáme vylepšení i v oblasti kolizí. V modulu Model Coordination se již brzy objeví možnost nastavit při hledání kolizí toleranci. To je něco co řada uživatelů používá při hledání kolizí v Navisworksu a co usnadňuje odfiltrovat větší kolize. To myslím řada uživatelů uvítá. Zároveň bude přidána podpora pro formáty NWC.



Sdílení výkresů mezi projekty

V rámci modulu Build je možné sdílet výkresy nejen mezi členy projektu nebo externisty, ale i mezi projekty. Stačí vybrat projet, který má aktivovaný modul Build a vybraný výkres se automaticky zkopíruje do vybraného projektu.



Automatické publikování výkresů z modelů Revitu

V rámci modulu Takeoff se chystá funkce pro automatickou extrakci výkresů z modelu Revitu. Nyní se výkresy dají publikovat jen v modulu Build nebo při použití BIM 360.

Reporty

Reporty mají několik vylepšení. V reportu se nyní objevuje stav schválení dokumentu a lze je také lze seskupovat podle společností.

Komentáře