Revit 2024 a obsah Fabrication (Díly výroby)

Autodesk Revit 2024 přinesl několik novinek pro tzv. Díly výroby (Fabrication Parts). Přibyly výpočty průtoku a tlaku a výztuhy pro potrubí dílů výroby. O těchto novinkách jsme psali na našem blogu již při uvedení nové verze Revitu zde.
 

Pokud jste si chtěli tyto novinky vyzkoušet, možná jste narazili ještě na jednu zásadní změnu. A to takovou, že v Revitu 2024 už nejsou standardní součástí instalace vzorové databáze Fabrication. Po instalaci Revitu 2024 tak nelze ihned do projektu načíst konfiguraci a vybírat službu.


Odkaz na stažení databází vám asi už ani "gůgl" nenajde. Autodesk totiž přesunul veškerý obsah ke stažení pro Fabrication 2024 pod účty uživatelů. To platí i pro obsah Fabrication pro Revit 2024. 
Nejprve tedy přejděte do svého účtu Autodesk - manage.autodesk.com. Vyhledejte produkt Revit a zobrazte detaily:


V detailu produktu se přepněte na kartu Knihovny (Libraries) a v seznamu níže již najdete odkaz na stažení Autodesk Revit MEP Metric Content 2.4:


Po dokončení instalace tohoto obsahu, mimochodem změnila se trochu i cesta uložení (C:\Users\Public\Documents\Autodesk\Fabrication\Configurations\Revit MEP Metric 2.4), už můžete v Revitu 2024 načítat Díly výroby z této vzorové knihovny Fabrication.


Samozřejmě lze použít i vlastní databáze Fabrication, které používáte v produktech Fabrication CAMduct, CADmep, nebo ESTmep. Nejsou-li tyto jiné konfigurace viditelné v Revitu 2024, pak je pravděpodobně příčinou to, že databáze nebyla migrována, nebo identifikátor GUID databáze Fabrication se změnil nebo chybí.

Ujistěte se, že databáze byla migrována také v rámci produktů Fabrication. Je třeba nainstalovat Fabrication produkt, který je stejné verze jako aplikace Revit, tedy 2024. Do něj pak stačí migrovat databázi pomocí nástroje Migration Tool.


Pokud byla databáze migrována, ale stále se nezobrazuje, zkontrolujte název a případně jej přejmenujte.

Často bývá také příčinou identifikátor databáze GUID. GUID umožňuje aplikaci Revit identifikovat každou jedinečnou konfiguraci. GUID lze nastavit pouze s použitím aplikací CADmep, ESTmep nebo CAMduct.
 

Komentáře